MENÜ

Gözde Saruhan: Spor yaparken evlilik teklifi aldım

Trabzonspor'un tecrübeli basketbolcusu Alper Saruhan'ın eşi Gözde Saruhan 8 Mart Kadınlar Günü'nde Fanatik'e konuştu. Gözde Saruhan spor yaparken evlilik teklifi aldığını anlattı.

Gözde Saruhan: Spor yaparken evlilik teklifi aldım

Gözde Saruhan... Trabzonsporlu tecrübeli basketbolcu Alper Saruhan'ın eşi. 8 Mart Kadınlar Günü'nde Fanatik'e konuştu. Trabzon'daki hayatlarını paylaşan Gözde Saruhan ayrıca ilginç evlilik tekliflerini anlattı. Alper Saruhan'dan spor yaparken evlilik teklifi aldıını söyledi.

Gözde Saruhan kimdir kısaca tanıyabilir miyiz?

Marmara üniversitesi Besyo mezunuyum aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim. Şuanda Trabzon’da pilates eğitmenliği yapıyorum tabi en önemlisi kızımız Elis’le ilgileniyorum.

Trabzon’da hayatınız nasıl geçiyor? Zorlanıyor musunuz?

Bu sene Trabzon'daki 3. senemiz, aileden ve arkadaşlarından ayrı, büyüdüğün şehirden ve alışkanlıklarından uzak, farklı bir yerde yaşamanın zorluğunu yaşadım tabi; ama Trabzon insanlarıyla kültürüyle bana pekte uzak bir şehir değil bende Karadenizliyim, annem ve babam Artvin doğumlu bundan dolayı seviyorum bu şehri. İstanbul’da artık yaşam daha zor, çok kozmopolit ve güvensiz burası öyle değil, burada işler daha kolay hallediliyor ve gerçekten iyi niyetli insanlar var tabii birçok da arkadaşımız oldu. Alper’de bende seyahat etmeyi çok seviyoruz Karadeniz'de öyle güzel yerler var ki zaman buldukça düşüyoruz yollara.

SPOR YAPARKEN EVLİLİK TEKLİFİ ALDIM

Nasıl bir evlilik teklifi almıştınız?

Alper’le tanıştığımızda İstanbul’da iyi bir spor kulübünde pilates hocasıydım. İşimin yoğun olmasından ve farklı şehirlerde yaşamımızdan dolayı öğretmenlik yapmaya başladım. Zaten evliliğimizde 1,5 sene içerisinde gerçekleşti. Evlilik teklifini; Alper’le pilates yaparken aldım, antrenman sonrası ter içindeyken. Arkadaşım ve kardeşimle planlamış tabi bir şeyden haberim yok elleri arkasında yaklaştı bana. Ben şaka yapıyor su atacak zannederken dizlerinin üzerine çöküp yüzüğü uzattı. Bizden de böylesi beklenirdi zaten ben romantik bir kadın değilimdir. Alper’de beni iyi tanır gönlümü çaldı o an.

Popüler bir sporcunun eşi olmak nasıl bir duygu? Sporcu eşi olmanın dezavantajları neler? Sık sık deplasman seyahatleri oluyor...

Normalde mantığına güvenen bir insanımdır sadece kalbimin sesini dinleyerek hareket etmem ama insan aşık olunca gerçekten dünya duruyormuş inanır mısınız ben evlenirken bile nerede yaşayacağımızı bilmiyordum ve bunu hiç düşünmemiştim.5 buçuk yıldır evliyiz ve evlendiğimizden beri 4 şehir,5 ev değiştirdik. Çoğu sporcu ailesinden ayrı tek başına yaşıyor. Bu bizim içinde bir seçenek olabilirdi ama ben bunun için evlenmemiştim. Profesyonel sporcuyla evlilik çok kolay diyemeyeceğim; fedakarlık yapmam gerekti tabi. Öncelikle ailemden, doğduğum şehirden ayrı yaşamak zorladı beni. Sonrası sporcu disiplini beslenmesi, uykusu, seyahatleri, psikolojisi bir nevi bebek bakımı gibi sporcu bakımı.

Gözde Saruhan: Spor yaparken evlilik teklifi aldım


Mesleğimi yapabilmek içinde çok zorlandığım mücadele ettiğim zamanlar oldu. Neredeyse her sene yeni bir çevre oluşturmak, kendimi tanıtmak sıfırdan başlamak hele ki benim mesleğimde, bu çok önemlidir beni baya zorladı. Yeri geldi çalışamadığım seneler oldu ki ben 18 yaşından beri hem okudum, hem çalıştım çalışmayı çok severim. Bir kadın her zaman kendi ayakları üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeli bizi ailemiz böyle yetiştirdi . Ama ben hayatta her insanın karşısına çıkamayacak güzellikte bir aşkla ödüllendirilmiştim ve bunun için zorluklarla mücadele etmem gerekiyordu ve bunu başardım. Zorluklar demişken tabi birde seyahatler var iki haftada bir şehir dışında, bazı yıllar Avrupa kupası maçları oluyor o zaman seyahatler daha da sık. Önceden fırsat buldukça ailemin yanına giderdim, şimdi artık Elis var onu yormak istemiyorum evimizde bekliyoruz. İnsanlar özellikle spor severler şunu bilmeli ki gerçekten kolay sporcu olunmuyor. Bayramlar, yılbaşları, hava şartları, hastalıklar herkes için tatil olabilecek günler onlar için sıradan, antrenmanların aralıksız devam ettiği günler yani tatil yok. Hatta bazen çok daha ötesi maç gününe denk geldiği için gidilemeyen cenazeler bile oluyor. Disiplinlerine hayranım bu gerçekten herkesin altından kalkabileceği bir şey değil. Onunla gurur duyuyorum çok iyi bir sporcu olmasının yanı sıra mükemmel bir eş ve baba. İyi ki beni bulmuş iyi ki onunla evlenmişim. Birbirimize desteğimiz ve sevgimiz olduğu sürece tüm bunlar halledilir.

KADINLAR ARTIK GÜCÜNE İNANIYOR

Alper nasıl bir baba anlatır mısınız?

Kızımız babasına aşık, bitmeyen bir enerjisi var henüz 2 yaşında, sürekli oyun oynamak istiyor ve ikimizi de rahat bırakmıyor ama Alper çift idman yaptığı günlerde bile ona zaman ayırıyor. Bu hepimiz için çok önemli çünkü onu gördüğü saatler çok kısıtlı. Olabildiğince paylaşımda bulunmak onun gelişimi için değerli şimdi birde kardeşi olacak, işimiz biraz daha zorlaşacak ama büyük bir aile her zaman çok daha neşelidir.

Gözde Saruhan: Spor yaparken evlilik teklifi aldım


8 Mart Kadınlar günü ile ilgili mesajınız nedir?


8 Mart dünya kadınlar günü özellikle şu dönemde benim için çok değerli. Biz kadınların ekonomik, siyasi, sosyal özgürlüklerimizin ilan edildiği ama buna rağmen aynı zamanda hala sözlü ve fiziksel şiddeti hat safhada yaşadığımız bu kırılgan dönemde. Tarihte kazanılan başarılardan tutunda, evinizdeki en küçük mucizeyi dünyaya getirip ,onu yetiştirmekte parmağı var kadınların. Erkek hegemonyasının hüküm sürdüğü bir dünya düzeninde gücün sadece kasta değil de beyinde ve yürekte olduğunu ispat etmiş, ayakları üzerinde günden güne daha çok durmayı başarmış kadınlar. Kadın olmanın çok zor olduğunu söyleyebilirim, özgürlüklerimizin her zaman bir erkeğe göre çok daha az olduğunu; ama bu hayattaki olmazı olduranın da kadınlar olduğunu ,güçlü ve çalışkan olmanın da bize çok yakıştığını görmezden gelemem. Biz Türk kadınları belki bazı ülkelere göre daha çok mücadele veriyoruz özellikle Doğu bölgelerimizde ama inanıyorum ki çağdaşlaşma sürecinde herşey çok daha iyiye gidiyor kadınlar artık kendine güveniyor içindeki güce inanıyor. Tek umudum güçlü kadınların kendileri gibi güçlü nesiller yetiştirmesi. Çünkü bizim kimseye ihtiyacımız yok yeter ki isteyelim her şeyi başarırız.

KARADENİZ KADINI KOMİK VE GÜÇLÜ

Trabzon'da kadın olarak yaşamak İstanbul ya da İzmir'e göre zor mu?

Kadın her yerde kadındır açıkçası bunun bölgesi olduğuna inanmıyorum metropol yaşamının ayrı, güzel Anadolu’nun yaşamının ayrı zorlukları var. Ama bir Karadenizli ve Trabzon’da yaşayıp gözlemlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Burada her an, yaşı ne olursa olsun sırtında çayıyla fındığıyla dağları tepeleri tırmanan kadınlar görmeniz mümkün. Bazı erkeklerin bile kaldıramayacağı ağırlıkta çalışıyorlar, hani erkek gibi kadın deyimi vardır ya işte onun örneklerini Karadeniz'de görmeye çok alışkınız. Tıpkı Karadeniz gibi bazen hırçın ama her zaman güçlü duran kadınlar öyle tatlılar ki pozitifliklerini ve komik taraflarını hiç kaybetmiyorlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ