MENÜ

Görme engelli ciritçi Nusrettin Genç'in hedefi olimpiyatlar

Türkiye’yi atletizm, futsal, disk ve gülle atma branşlarında da temsil eden görme engelli ciritçi Nusrettin Genç, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılmayı hedefliyor.

Görme engelli ciritçi Nusrettin Genç'in hedefi olimpiyatlar

Görme engelli ciritçi Nusrettin Genç, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor.

Yaklaşık 10 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden 50 yaşındaki Nusrettin Genç, yakınlarının tavsiyesi üzerine başladığı sporda çeşitli başarılar elde etti.

Geç yaşta başlamasına rağmen oğlu Adem Genç’in de desteğiyle 49 yaşında milli forma sevincini yaşayan Nusrettin Genç, Türkiye’yi ciritin yanı sıra atletizm, futsal, disk ve gülle atmada da temsil ediyor.

Şimdiye kadar katıldığı şampiyonalarda 3 altın, 4 gümüş ve 5 de bronz madalya kazanma başarısı gösteren milli sporcu, 55 yaşına kadar aktif spor hayatını sürdürmeyi istiyor.

Milli sporcu Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor yapmaktan çok keyif aldığını ve elde ettiği başarılar sonrası adeta yeniden doğduğunu söyledi.

B1 kategorisinde yarıştığı cirit sporuna ilk olarak lise yıllarında başladığını belirten Genç, "Görme engelli kaldıktan sonra cirit sporunu yeniden yapmak istedim. Okul yıllarından kalan tecrübemle bu sporu da yapıyorum. İlk süreçte biraz zorlandım. Zaman geçtikçe korkularımı yenmeyi başardım. Bugün gelinen süreçte başarılı olduğumu düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Genç, cirit dalında Türkiye’de birçok şampiyonada görev aldığını ve buralardan madalyalarla döndüğünü ifade ederek, "Aynı şekilde Berlin’de de uluslararası turnuvaya katıldım. Burada da 27 metrenin üzerinde atış yaparak gümüş madalya kazanmıştım." diye konuştu.

Her sporcu gibi kendisinin de hedefinin olimpiyatlar olduğunu vurgulayan Genç, şöyle devam etti:
"Benim de hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yer alabilmek. Bu spora başlamadan önce ilk hedefim milli takım formasını giyebilmekti. Onu elde edince şimdi yeni hedeflere ulaşmak istiyorum. İnşallah çok çalışarak olimpiyatlara gideceğim. Kendime güveniyorum."

"Milli formanın getirdiği sorumluluğun farkındayım"

Nusrettin Genç, spor hayatını herhangi bir kulüp altında değil bireysel olarak sürdürdüğünü de kaydederek, "Bu spora başlamadan önce başarabileceğimi biliyordum. Yeter ki inanın ve çok çalışın. Şimdi milli forma altındayım. Milli formanın getirdiği sorumluluğun farkındayım. Buna göre de çalışmalarımı sürdürüyorum." ifadesini kullandı.
Kendisi gibi görme engelli kişilere tavsiyelerde de bulunan Genç, "Mutlaka bir şeylerle ilgilensinler. Boşta durmasınlar. Kendilerini sürekli geliştirmeye gayret etsinler. Benim hayatım spor yapmaya başladıktan sonra çok değişti. Onların da spor yapmaya başladıktan sonra hayatlarında çok şeyler değişecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ