MENÜ

Gomis'de son dakika transfer gelişmesi! Gs transfer haberleri 2 Ağustos Perşembe

Galatasaray'da Gomis takımdan ayrılacak mı büyük merak konusu. Transfer ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray'da taraftar merakla transferleri bekliyor. Peki, Galatasaray'da kimler kalacak, kimler gidecek? Kimler kadroya katılacak. İşte 2 Ağustos son dakika Galatasaray tranfser haberleri...

Gomis'de son dakika transfer gelişmesi! Gs transfer haberleri 2 Ağustos Perşembe

2 Ağustos Galatasaray transfer haberleri taraftar tarafından büyüm merak konusu. Sarı-Kırmızılı gazete sayfalarını yine bir çok tranfser haberi süslüyor. Bu sezon direkt Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray'da Fatih Terim özellikle bir forvet transferinin yapılmasını istiyor. Ayrıca takımdan ayrılması gündemde olan futbolcularla da ilgilil sıcak gelişmeler var.

Haberin Devamı

GOMIS TRANSFERİNDE SICAK GELİŞME!

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis'in adı bir süredir Suudi Arabistan kulübü Al Hilal ile birlikte anılıyordu. Yıldız santrforun transferinde flaş bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Bafetimbi Gomis, geçtiğimiz yaz transfer olduğu Galatasaray'da sergilediği performansla takımın şampiyonluğuna büyük katkıda bulunmuştu.

Cim Bom'un Swansea City'den 2,5 milyon euro karşılığında renklerine bağladığı golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon 40 maçta 32 gol ve 6 asist kaydetmişti. Süper Lig'de kaydettiği 29 golle bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunun sahibi olan yıldız isim, gol krallığında da zirveye yerleşmişti.

Menajeri şaşırtan açıklamalar yaptı!

Cim Bom'la iki yıl daha kontratı bulunan 32 yaşındaki santrfor, son dönemlerde ise Sarı Kırmızılı camia için adeta bir soruna dönüştü. Maaşına ciddi bir zam istediği öğrenilen Fransız futbolcunun bu talebi yönetim tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Oyuncunun menajeri Etienne Mendy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Geçen sezon daha iyi bir maaşla 4 yıllık sözleşme istedik. Ancak 3 yıllık anlaşma yaptık. Gomis sezonu iyi geçirirse yıl sonu görüşeceğiz diye demiştik. Galatasaray yönetimi işler iyi giderse sezon sonu için bize söz vermişti."

Haberin Devamı

Eski başkan Dursun Özbek ise Mendy'nin bu iddialarını yalanlayarak şu şekilde konuşmuştu: "Kesinlikle görüşmeler sırasında böyle bir şey konuşulmadı. Biz ne Gomis’e, ne de menajerine böyle bir söz verdik. "Profesyonelliğin neleri emrettiği ortada. Sözleşmeler boşu boşuna yapılıp imzalanmıyor. Eğer böyle bir söz verilseydi, kontratına başarı kriterleri bölümü olarak yazılırdı. Mendy’nin açıklaması profesyonel bir söylem değil. Ortaya attığı iddialar da doğru değil.”

Tüm bu gelişmelerin ardından Gomis'in takımdan ayrılma ihtimali gündeme gelmiş ve oyuncuya transfer tekliflerinin olduğu iddia edilmişti. Nitekim Suudi Arabistan basını da Al Hilal kulübünün Galatasaray'ın yıldızı için resmi teklifte bulunduğu öne sürülmüştü. Ülke basınında çıkan haberlerde Gomis'in kendisi için sunulan yıllık 6,5 milyon euroluk teklifi reddettiği belirtilmişti. Bunun üzerine Al Hilal kulübünün Gomis için teklifini arttırdığı ve yıldız futbolcuya yıllık 10 milyon euro önerdiği kaydedilmişti. Suud basınında çıkan son haberlerde ise Sarı Kırmızılı yöneticilerin kendilerine gelen yeni transfer teklifini de reddettikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

7.5 milyon Euro'luk teklif

Okaz gazetesinin haberine göre Suudi ekibi, Cim Bom'a Gomis için 7,5 milyon euro önerdi ancak Galatasaray bu teklifi geri çevirdi. Haberde Sarı Kırmızılı yöneticilerin transfer için en az 10 milyon euro istediği ileri sürüldü. Tüm bunların ardından Fransız santrforun geleceğinin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

ANDRE SILVA'NIN TALİBİ ÇOK!

Uzun süredir Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan ve Milan’ın Juventus’tan Higuain’i kiralama hamlesiyle gözden çıkarılacak olan Andre Silva’ya çok sayıda talip var. Özellikle Premier Lig’den birkaç kulübün, 22 yaşındaki forvet için Milan’a teklif götürdüğü, oyuncunun da bu tekliflere sıcak baktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Galatasaray’dan 4 milyon Euro talep eden ve pazarlığa yanaşmayan Portekizli forvetin, tercihini İngiltere’ye gitmek ya da İtalya’da kalmaktan yana kullanmak istemesi, Sarı-Kırmızılılar’ın bu transfer girişiminde geri adım atmasına yol açıyor.

DENAYER'E TALİP VAR!

Marcelo Bielsa’nın çalıştırdığı, İngiltere Championship takımlarından Leeds United, Jason Denayer’e talip oldu.

Galatasaray’ın yeniden kiralamak için Manchester City’ye başvurup ilk etapta olumsuz yanıt aldığı Belçikalı savunmacı için, Leeds’in 10 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardığı öne sürüldü.

City, Galatasaray’dan da 10 milyon Euro talep etmişti.

Eğer kulüpler anlaşırsa son kararı Denayer verecek. Ancak 23 yaşındaki futbolcunun Cim Bom’a dönerek Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istediği biliniyor.

Galatasaray Yönetimi süreci takip edecek.

MUSTAFI'DE SON DURUM

Galatasaray’ın Arsenal’den kiralamak istediği Shkodran Mustafi için bekleyiş sürüyor.

İngiliz kulübü, Alman stoperin 25 milyon Euro bonservis bedeliyle satılmasını planladığını, Galatasaray Yönetimi’ne bildirmişti. Ancak şu ana kadar bu transferle ilgili bir gelişme yaşanmadı. Eğer Mustafi’nin bonservisi konusunda aşama kaydedilmezse, Cim Bom’a kiralanma ihtimali oldukça yüksek.

Haberin Devamı

Geçen sezon düzenli olarak Arsenal’de ilk 11’de forma giyen Mustafi, İngiliz ekibinin yeni sezon kadro planlamasında yer almıyor. Sarı-Kırmızılılar Arsenal’den haber bekleyecek.

MAICON GİDİYOR! İKİ STOPER GELİYOR

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre; PSV, Valencia ve AEK'ya basit goller yiyerek kaybeden Galatasaray, stoper transferine öncelik verme kararı aldı. Sarı kırmızılıları savunmaya bir değil, iki takviye yapmaya zorlayan nedenler ve yaşanan son gelişmeler şöyle:

1- Geçirdiği sakatlık sonrası AEK'ya karşı 85 dakika göre alan Serdar Aziz'in bireysel hatasında gol geldi. Yıldız futbolcunun performansı henüz hazır olmadığının göstergesiydi.

2- Sağ bekte denenen Ahmet Çalık, teknik heyet tarafından yeterli bulunmadı. 24 yaşındaki futbolcu 4. stoper olarak düşünülüyor.

3- Maicon, savunmayı önde kurmak isteyen Fatih Terim'in sistemine uymuyor. Brezilyalı futbolcuya kulüp arayan Cimbom, kiralama bedeli istemiyor ve oyuncunun 2.2 milyon Euro olan ücretinin bir kısmını karşılamaya hazır.

3- Premier Lig'de 9 Ağustos'ta transfer dönemi sona erecek ve Denayer'i kiralamak için Manchester City'nin kapısı çalınacak. Maicon'un yerine de tecrübeli ve oyun kurma becerisi yüksek yabancı stoper aranıyor.

Maicon'un iki yüzü...

Maicon, rakibin golleriyle sonuçlanan hatalarıyla dikkat çekiyor. Brezilyalı stoper, AEK maçında duran toptan iki gol atmasına rağmen bir gole sebebiyet verdi. Geçtiğimiz sezon ise 12 kritik bireysel hataya imza atmıştı.

Aslan genç millileri topluyor

Geçtiğimiz günlerde Sakarya'dan kaleci Emircan, G.Birliği'nden Ercan Şirin ve Florya ürünü Birhan Vatansever'i alan G.Saray, milli ve genç yetenekleri topluyor. Aslan, Alman ekibi Karlsruher'den forvet Malik Karaahmet ile Gazişehir Gaziantep'ten savunma oyuncusu Mirza Cihan'ı kadrosuna kattı. U17 Milli Takım'da oynayan 2000 doğumlu iki gençle 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Ndiaye elden kaçıyor

Galatasaray'ın uzun süredir yeniden kiralamak için peşinde koştuğu Ndiaye, Everton yolunda. İngiliz kaynaklarına göre Cenk Tosun'un da formasını giydiği Everton, Senegalli futbolcu için Stoke City ile anlaşmaya vardı. Sky Sports, oyuncunun da anlaşması durumunda bu transferin bir kaç içinde sonuçlanacağını duyurdu.

GALATASARAYLI YUNUS AKGÜN'Ü BARÇA TAKİBE ALDI

Galatasaray'da 2000 doğumlu Yunus Akgün, Dünya devlerinin radarına girdi. Seri çalım yetenekleri, temposu ve oyun zekası ile ön plana çıkan Akgün, şimdiden Fatih Terim'in de gözdesi durumunda.

Cengiz Ünder'i Roma'ya kazandıran isimlerin başında gelen deneyimli sportif direktör Monchi, Türk oyuncuları Avrupa pazarına sunmak için önemli bir isim durumunda. Monchi'nin Türk oyuncu listesinde üst sıralarda bulunan Yunus Akgün'ü Roma'ya transfer etmek için oyuncuyu yakından takip ediyor.

Asgari ücrete oynuyor

Galatasaray'ın U19-21 takımında forma giyen 18 yaşındaki Yunus Akgün, aylık 1600 lira maaşla oynuyor. Zaman zaman kendine A takımda da yer bulan futbolcu geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. Fatih Terim'in özellikle bu sene Yunus Akgün'ün üstüne titreyeceği ve A takımda daha fazla şans vereceği oyuncu, Galatasaray'ın gelecek planlarında büyük önem teşkil ediyor.

Barcelona ve PSV de yakın takipte

2000 doğumlu genç oyuncu için Romalı Monchi ile beraber Barcelona ve PSV'nin de scout ekipleri Akgün'ü izlemek için devreye girdi. Sezon boyunca oyuncu dünya devlerinin markajında olacak ve performansa göre sezon sonunda bu takımlar birer birer Galatasaray'ın kapısını çalacak.

Kendisini kanıtlamak istiyor

Genç oyuncu ile Galatasaray yönetiminin yaptığı görüşmelerde Yunus Akgün: 'Ben Galatasaray'da yetiştim altyapıda hocalarım arkadaşlarımın benim için yeri her zaman çok ayrı, bu yüzden hiç bir yere gitmek istemiyorum. Kendimi Galatasaray'da kanıtlamak ve uzun yıllar bu büyük kulübe hizmet etmek istiyorum' açıklamalarını yaptı. Fatih Terim'in Yunus Akgün'ün bu olgun tavrından çok memnun kaldığı ve oyuncusuna yeni sezonda kendini göstermesi için bütün fırsatları vereceği öğrenildi. (Akşam)

GALATASARAY'DA TRANSFER BOMBASI! GARAY...

Cimbom savunmayı güçlendirmek için düğmeye bastı... Transferde nokta atışları yapmayı planlayan Galatasaray Valencia'nın 31 yaşındaki stoperi Ezequiel Garay'ı listenin en başına aldı. Teknik Direktör Fatih Terim'in de onay verdiği Arjantinli stoper için Sarı-Kırmızılılar kiralama teklifinde bulunacak.

2.5 milyon Euro önerilecek

Kulübüyle 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Garay'ın bu sezon kadroda düşünülmediği bu nedenle gözden çıkarılmasına sıcak bakıldığı öğrenildi. Garay için 2.5 milyon Euro kiralama teklifi yapılacağı öne sürüldü.

Teknik Direktör Fatih Terim'in Arjantinli yıldızı oyun stiline uygun bulduğu bu nedenle alınmasını çok istediği ortaya çıktı. Garay için birkaç gün içinde önemli adımlar atılacağı gelen bilgiler arasında. (Takvim)

FATİH TERİM'İN İSTEDİĞİ YILDIZLAR

Galatasaray'da Fatih Terim’in bir süredir ısrarla vurguladığı, büyüklerin kendi arasında transfer yapabilme özgürlüğü, akıllara tek bir soruyu getiriyor: Fatih hoca hangi ismi kast ediyor...

Tecrübeli teknik adam, Ozan Tufan’ın gündeminde olmadığını dile getirmişti.

Kulübe yakın kaynaklar, Terim’in Fenerbahçe’den Valbuena ve Alper Potuk, Beşiktaş’tan Tolgay Arslan ve Trabzonspor’dan Yusuf Yazıcı’yı çok beğendiğini, mümkün olması halinde bu oyunculardan birinin transferini çok istediğini belirtiyor.

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY'A TRANSFER ÇALIMI

Adı sık sık Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile anılmasına rağmen Başakşehir’le de flört halinde olan tecrübeli futbolcu Emre Akbaba Başakşehir’le anlaşmaya vardı. Her iki kulübün başkanları Emre transferinde ortak noktada buluşurken, 25 yaşındaki futbolcunun inadının kırılması bu transferi mutlu sona ulaştırdı.

Bir sonraki satıştan yüzde 15 pay

Başakşehir ile Alanyaspor’un anlaşmasına göre Emre’nin bonservisine 5 milyon euro ödenecek. Bu paranın yarısı peşin, kalan tutar ise 2 yıl sonra verilecek. Ayrıca kontratta yazan bir diğer madde ise Alanyaspor’un Emre Akbaba’nın bir sonraki satıştan alacagı yüzde 15 pay. (Akşam)

YORUM YAZ