MENÜ

"Gomis'in şansı az"

L’Equipe muhabiri Flavien Tresarrieu, Galatasaraylı futbolcunun milli takıma katılmasının zor olduğunu belirtti, “Deschamps’ın forvet hattı için kararı net. Sıralama da şöyle: Griezmann, Lacazette, Giroud, Mbappe, Gameiro ve Ben Yedder...”

"Gomis'in şansı az"

Galatasaray’da bu sezon attığı gollerle yıldızını parlatan Bafetimbi Gomis, Fransa’da da önemli gündem maddelerinden biri halini aldı.

Fransız forvetin 2018 Dünya Kupası şansı için ülkesinde başlayan haberler ve anketler, son günlerde artış gösterdi. Ancak Fransa Teknik Direktör Didier Deschamps’ta olan son kararın hangi yönde olacağı belirsizliğini koruyor.

Fransa’nın ünlü gazetelerinden L’Equipe muhabiri Flavien Tresarrieu, Milliyet için yaptığı değerlendirmede Bafetimbi Gomis’in çok az şansı olduğunu belirtti.

Deschamps’ın bir forvet hiyerarşisi olduğunu kaydeden Fransız gazeteci, şu yorumları yaptı:

“Didier Deschamps tarz olarak önemli turnuvaların başlamasına aylar kala ideal kadrosunda oynamalar yapmaz. Aslında Deschamps’ın kafasında bazı pozisyonlarda ufak değişiklikler söz konusu. Ancak forvet hattı için kararı net. Mart ayı içerisinde hazırlık maçları kadroları açıklanacak, eğer Gomis orada olursa, kendisi için bir ihtimal doğabilir.

Ancak şu anki verilere bakarsak, Gomis’in şansı çok çok az. Forvet hiyerarşisinde çok önemli forvetler var. Deschamps’ın kafasındaki sıralama da şöyle: Griezmann, Lacazette, Oliver Giroud, Kylian Mbappe, Kevin Gameiro ve Ben Yedder...”

Burak’la zirvede

Bafetimbi Gomis’in gol katkısı ve Avrupa’daki 5 büyük liglerdeki yıldızlarla karşılaştırması dikkat çekiyor. OPTA’nın hazırladığı özel listede, Gomis, Burak Yılmaz ile beraber dakika-gol ortalamasında zirveye çıktı.

79.5 dakikada gol atan Gomis ilk sırada gelirken, 85.4 dakika ortalaması olan Burak Yılmaz ikinci sırada. Gomis’in geçtiği diğer büyük yıldızlarsa şöyle: Cavani (86.3), Immobile (87.9), Lewandowski (88.1), Salah (92.2), Agüero (93.1), Dybala (93.7) ve Neymar (94.1).

Haberin Devamı
YORUM YAZ