MENÜ

Gol krallığı listesinde Türk oyuncular unutuluyor! Alex'ten sonra...

1959 yılından beri oynanan Süper Lig’de ilk kez büyük şok yaşanıyor. Tam 7 yıldır Süper Lig’de hiçbir yerli oyuncu gol kralı olamayarak bu listedeki üstünlüğü yabancı futbolculara kaybetti. En son 2012-2013 yılında Burak Yılmaz, Galatasaray formasıyla gol kralı olurken son 7 yıldır hiçbir yerli futbolcu gol kralı olamıyor. İşin kötü yanı bu sene de bir yerli oyuncunun gol kralı olması zor görünüyor… (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

1959 yılından itibaren oynanan Süper Lig’de, ilk kez yerli bir futbolcu 7 sene üst üste gol kralı olamayarak kötü bir rekora imza attı. İlk kez 83-84 sezonunda Galatasaray forması giyen Tarık Hosiç, Süper Lig’de attığı 16 golle gol kralı olmuştu. Bunun ardından 1995-96 sezonunda Trabzonspor formasıyla Şota Arveladze’nin gol kralı olasıyla uzun bir aradan sonra tekrar bir yabancı futbolcu gol kralı olmuştu.

Haberin Devamı

2006-2007 sezonunda Alex de Souza’nın Süper Lig’e merhaba demesi ve bir çağı değiştirmesiyle o yıldan sonra hiçbir şey eskisi gibi olamadı. 2006-2007 sezonundan sonra sadece Semih Şentürk ve Burak Yılmaz yerli oyunculardan gol kralı olurken, 14 sezon boyunca yalnızca 3 kez yerli oyuncular gol kralı olabildi.

Yerli forvet oyuncularının az çıkması, geleceğe doğru korku yaratırken en son 2012-013 yılında Burak Yılmaz attığı 24 golle Galatasaray formasıyla gol kralı oldu. Burak Yılmaz’dan sonra sırasıyla, Aatif Chahechouhe, Fernandao, Mario Gomez, Vagner Love, Bafetimbi Gomis, Mbaye Diagne ve Alexander Sörloth gol kralı oldu. Bu sezon için de en iddialı oyuncular yine yabancı oyuncular oldu. Gol kralı olma ihtimali en yüksek olan iki futbolcu Boupendza ve Aboubakar olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de en fazla gol kralı çıkartan takım 17 kez Galatasaray olurken Galatasaray’ı, 15 kez gol kralı çıkartan Fenerbahçe ve 5 kez gol kralı çıkartan Trabzonspor takip ediyor. Bursaspor ve Beşiktaş ise 3’er kez gol kralı çıkartmayı başardı. Süper Lig’de tam 6 kez gol kralı olarak rekoru elinde bulunduran isim ise Galatasaray’ın “Taçsız Kral” lakaplı efsanesi Metin Oktay oldu. Metin Oktay’ı, 5 kez gol kralı olan Tanju Çolak takip ediyor.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ