MENÜ

Göksel Gümüşdağ: ''MHK'ye güven var''

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT SPOR'a konuştu. Gümüşdağ, son dönemde yaşanan hakem tartışmalarıyla ilgili ''Genç hakemlerin çok daha şans bulmasından yanayım. Zekeriya Alp olmak üzere MHK'ye güven var.'' dedi.

Göksel Gümüşdağ: ''MHK'ye güven var''

Kulüp başkanlarının MHK ve hakemlerle ilgili düşüncelerini paylaştı diyen Gümüşdağ, başkan Zekeriya Alp olmak üzere MHK'ye güven var. VAR hakemlerinin daha da çoğaltılması, eğitilmesi ve IFAB kurallarına riayet etmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''Sahadaki hataları minimize etmemiz gerekiyor. MHK Başkanları değişiyor ama sorunlar çözülmüyor. Başkanlar içerisinde en kıdemlisi benim. Ben aksiyon alma tarafındayım. Ben MHK Başkanı Zekeriya Alp ve ekibine güveniyorum.''

Sivasspor maçındaki tartışmalı pozisyonla ilgili konuşan Gümüşdağ ''Teknik değerlendirmeye baktığınızda bir kasıt olmadığını söyleyenler var, penaltı olduğunu söyleyenler var ben 1-1 paylaştık diyorum.'' ifadelerini kullandı.

Göksel Gümüşdağ, ara transferle ilgili soruya ''Hiçbir kulüp, kimsenin ceza almasını istemez.Kimse hatadan prim yapmak istemez. Limit aşımına uğramamak için 7 oyuncu yolladık 18 takımdan transfer yapmayan tek takım biziz.'' yanıtını verdi.

''Türk futbolu teknoloji anlamında Avrupa'ya öncü oldu''

Haberin Devamı

''Kulüpler Birliği ve TFF arasında yapılan toplantı sonrası atılacak adımlar çok daha önemli. TFF futbolun menfaatleri doğrultusunda hareket etmeli. Türk futbolu teknoloji anlamında Avrupa'ya öncü oldu. Bugün baktığınıda ofsayttan gol kaldı mı? Neredeyse yüzde bir. Futbola sadece oyun olarak bakmalıyız. Bazen abartıyoruz. 34 yaşında başbakan var. Genç hakemlerin çok daha şans bulmasından yanayım. Zekeriya Alp çok güvenilir, futbolun ruhunu bilen bir spor adamıdır.''

Ligde görülen kırmızı kart cezasının kupada çekilmesiyle ilgili de konuşan Gümüşdağ ''Kupa maçları neredeyse kart temizleme alanı oldu. Bu kural sezon başında değişecek. TFF Başkanı Nihat Özdemir ile de konuştuk.'' dedi.

Başkan Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı ile ilgili ''Abdullah Avcı, bizim dostumuzdur. Beşiktaş'ta başarılı olmasını isterdik. İnşallah başka takımlarda başarılı olur.'' dedi.

Kaynak: TRT SPOR

YORUM YAZ