MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

20 Ekim Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

ATEŞ KANATLARI'nı yüksekten çırpar..

1.AYAK:Kendince kurnaz geçinenlerin ilk startından önce çoğu kesime sanki KAFKASLI koşuyormuş gibi yayıp banko yazdırdığı, bir nevi zehirlediği, ki AGF’de ağır favori de çıkan PAMİRE ADA’yı 1200 olsa anlarım da bir arap atının yarış hayatının ilk startında 1400 metrede koşuyor olurken (çok handikap) bu kadar dillenmesini açıkçası yadırgamıştım. Zaten o yarışı kazanıp bombayı patlatan ‘’Çinare’'’ yi de okurlarımıza üzerine basa basa ilk sırada önermiştim. Kısrağı bugun çimde deneyecekler ve gözlük takacaklar. Bu kez yarış görmenin de tecrübesiyle ve mesafenin de kısalmasıyla o günkü dedikoduları bugun ayyuka çıkarması daha kuvvetlidir, önce yazalım. 70 günlük aradan sonra dönecek olmasına rağmen idman pistindeki arkadaşlarımdan dereceli işlerle noksansız bu yarışa hazırlandığını öğrendiğim sizlerle paylaşmak istediğim HAZALNAZ ikinci şans verdiğim isim olup, aşamalar içerisinde olup bu koşuyla birlikte takibe alınması gereken GÜLŞAH ve at iyi duruma gelmeye başladığı için bu kez aile jokeyleri deklare edilen eküri avantajlı BARKODKIZ söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer kısraklardır.

Haberin Devamı

2.AYAK:Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini totolarından da anlayacağınız SÜPHAN, iki yarıştır 1300’de tutturamıyor. Koşuda fazla sayıda kaçak at bulunmasından dolayı süratli şekilde lehine seyredeceği gün gibi aşikar gözükmekte olup bu kez 1400’de tutturabilir, kuponlarda öncelikle bulunmalıdır, favorimdir. Süphan’ın ikinci olduğu kısa vade yarışın yakın ara beşincisi olan ama bugun çok ciddi sıklet avantajı bulunan eli kulağındaki FALÇATA rakip gördüğüm ilk isim olup, geçen haftaki koşusunu uzunda koştuğu için önemsemediğim, bugun en ideal mesafesine yarışacak fit duruma getirilen LOVE ME TENDER ve rakiplerine oranla sıklet dezavantajı bulunmasına rağmen bulabileceği en uygun gruplardan birini yakalayan SÜPHAN yarışta şanslı gördüğüm diğer atlardır.

3.AYAK:Çim piste çıktıktan sonra bambaşka bir at havasına bürünen, mükemmel formunu muntazam idmanlarla devam ettiren, koşu gidişatlı hem kaçabilen hem bekleyebilen ATEŞİN KANATLARI, özellikle son kısa vade Dalyan koşusunda bana göre muazzamdı. Kazanan kadar başarılı koşarken, hem koşunun yükünü yüksek tempolarda çekip, hemde sonuna kadar mücadele içerisinde yer alması benim nezdimde sınıfı ziyadesiyle geçti. Mustafa Çiçek idaresinde 2’de 2 yapan yetenekli tayın, kanatlarını açıp yüksekten çırpmasını bekliyorum ve siz değerli FANATİK HİPODROM okurlarına Şirinyerin bankosu olarak lanse ediyorum.

Haberin Devamı

4.AYAK:TURKISH LEGEND, bu sezonun flaş atlarından biri. 2’liden 3’lüye döndükten sonra sadece 1 kez geçildi, o da son koşusunda. 1.5 aylık istihrat sürecinin kendisine çok iyi geldiğini idmanlarına yansıttığını öğrendim. Dinçlikle uzun sprint yeteneğini birleştirip yeniden kazanmaya başlayabilir. HARUNHAN, için yarışa baktığımızda önde kendisini kovalayacak at yok. Çıkacak tempoyu verecek çekecek gidecek, karşılara diri çıkması kuvvetle muhtemeldir, dolayısıyla inatçı yapısı yüksek mücadele gücüyle beyaz bayrak ayna yazısı çekebilir. WASAHOF, kısa vade son yarışında makinadan kötü çıktı ama çok kolay kazanırken ne denli iyi duruma geldiğini gösterdi. Bu atın form tuttu mu devamını getirdiğini geçmiş koşularından anımsayabiliriz. WRITE TO ELLIE’nin de sağı solu yok, gününde olduğunda daha sert rakipleri geçebiliyor, korkudan sona ekledim.

Haberin Devamı

5.AYAK:ALKANAT’ın geçen yarışı iyi durumunun hakkı değil, başarısız olmasının sebebi de düzlükte hiç ayak değiştirmemesidir, bu kez farklı koşabilir. EDA TORUNU, son yarışından önce padoğun en iyi atıydı, kazanması uzun sürmez, ve bu kez M.Kaya faktörü olacak. KARAELİF, 2 ay aradan sonra dönecek ama çok iyi hazırlandığını öğrendim. TANTAY, yarış kolluyor. MELEKPER de ilk kez İzmirde sahne alacak, şehirde kapalı kutu misali.

6.AYAK: 3 yarıştır 63 kilolarla koşan VASEEM, süratli safkan ŞİFNEOĞUL, formunun zirvesindeki GEZGİNCİ, 2 ay aradan sonra yarış gören CATCH MONEY, formunda önemli gelişmeler gözlenen DİNÇBEY, sık ama iyi koşan PALERMO kapanıştaki sıralamamdır.

Haberin Devamı

9,5,4,2 // 2,10,5,1 // 2 // 6,8,5,7 // 1,4,6,9,7 // 1,13,5,2,8,6

YORUM YAZ