MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

22 Şubat Perşembe Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

SERSERİ seriye bağlar

1.AYAK: KOBATER’le başlayayım, Bursa’daki Satış Koşusundan sonra el değiştirdi, Şanlıurfaya getirildi, ilk kez çıkacağı bu pistde kan değişikliğine olumlu reaksiyon verip çıkışa geçebilir, burdaki son işinde de iyi gözüktüğünü duydum. NİZAMİ ile devam edeyim. Bence son yarışında çamur pistden etkilendi, önceki koşusu iyiydi. Kantarmasını çok sevdiği ama şuan Aydın’da Jandarma olarak askerliğini yapan jokeyi MEHMET ALİ AKTÜRK’ü arayan safkan son yarışına oranla azalan 8 kiloluk sıkletiyle kendisine ilk kez binecek apranti kardeşimizle pisti normal bulması halinde çıkışa geçebilir. Döneyim KAKTEE’ye. Bu kısrağın kilosuna dikkat çekmek istiyorum, binicisini yakınen tanımadığım için tam biner mi kestiremiyorum ama kısrak bu tarz hafif kiloyu en son 2 ay önce görmüş süslemişti, son zamanlarda kendini iyice unutturdu, birçoğu formsuz rakipleri arasında hatırlatabilir. Sürekli uzunlarda koşulan ama ben mesafe sınırları ve bu sınırın da 1700 olduğunu düşündüğüm için, ki geçmişte kazandığı tüm koşularda orta mesafelerde olan, bugun son yarışına oranla kısalan 200 metrede daha etkili olabilecek ONUREFE ile ters mesafedeki son yarışını önemsemediğm, bugun daha rahat koşacak olup sıklet dezavantajı olsa da rakiplerin müsaitliği çerçevesinde GALLOPING WISDAM diğer şans verdiğim atlardır.

2.AYAK:ARAP TURGAY favorimdir. Son startını hem aradan sonra hem eksik olduğunu düşündüğüm mesafede koştu. Bugun topladığı nefesiyle ideal mesafesine dönüyor. İkinci şans verdiğim isim AZİMLİ ZULUT, geçen yarışından önce kamera onu gösterdiğinde gözüme ilk çarpan atdı. O görüntüye göre kazanması uzun sürmez. Zaten durup durup vuran ters köşeci bir at, bu koşuyla birlikte takibe alalım. Sonrasında TEKFORDUNGÜLÜ, tutuyorum. Bir iyi koşuyor bir kötü. Bir sıkıntısı olmazsa böyle dengesiz koşmaz. İş ki bu atın iyi zamanını yakalamak. Bakıyorum gruba çok müsait, tam mesafesinde de koşuyor, üstelik 4 tane de kaçak at var, yarış hızlı gidecektir, herşey lehine gözüküyor, iyiyse muhakkak kazanıra girer. Verdiği çok uzun aradan sonra üst üste yarışlar koşarak artık istenilen kıvama geldiğini düşündüğüm KRALARSLAN, koşuları üst üste gelince geriye giden ama bugun toplanarak dinç gelecek KILIÇ TUTAN, kısa istihrat sürecinin kendisine iyi geldiğini Salı günkü işinin sonuna bakarak da anlayabileceğiniz önemli sıklet avantajı da bulunan BIRUSK koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer atlardır.

3.AYAK:Civi’sinde Grup 1 dahil kazandığı birçok açık yarış bulunan SERSERİ, 2 ay aradan sonra Şanlıurfa Barosu koşunda yüksek kalitesine yakışanı yapıp ilgililerine bir kez daha kaymağını yedirdi. Koşu içerisinde hem kaçabilen hem bekleyebilen klas safkan kalabalık grupta trafik sıkıntısı yaşamazsa artan kondüsyonuyla bir kez daha kazanmasını beklediğim isim olup, banko olarak öneriyorum.

4.AYAK:Formunda önemli gelişmeler gözlenen EL JEFE, hemcinsleri arasında kuponlarda öncelikle bulunmalıdır, ben ilk şansı veriyorum, at çok iyi olmuş. Rakip gördüğüm ilk isim BROOME’dir. Ata son yarışında kulaklık denemişlerdi, olumlu tepki verdi. Kazanan at uzak yaptı onu o gün geçemezdi orası ayrı bu kısrak makinadan 10 boy geç çıkmıştı, yarışta süratli başlayınca oldu sana 15 boy, ona rağmen toparlandı 2.oldu bravo. Bugun sağlıklı çıkış yapması halinde uzayan 300 metrede bu grubu vurabilir. Kazanma zamanı geciken grubun pişkin kızları BELLA CAVALLO ile MUGİŞ ikilisi daha sonraki planda şans verdiğim isimler olup, burda bir yarış görüp pisti tanıyan takip atım ADONIA ile şehirde ilk kez koşacağı için tepkisini bir kez görme taraftarı olduğum BROXA yeri olan okuyucularımıza diğer ilavelerimdir.

5.AYAK:Koşan atların çoğu 1900’de birinciliği olmayan isimler. O bakımdan aralarından uzunu en iyi yapan isim olduğunu düşündüğüm GÜLSENUR, yeniden döndüğü 1900’de kazanmaya en yakın gördüğüm kısrak olup, beklentilerim altında kalması halinde süratli kısrak İÇİMSU ile mesafe tutan kızlardan DORUGÜZEL devreye gireceğini düşündüğüm hemcinsleridir.

6.AYAK:Son yarışında jokeyine sosyal medyada yoğun eleştiriler yapılan SERKANAĞA bu koşuyla birlikte çıkışa geçebilir. Atı yakından tanımadığım için ben çekimser kalıyorum. Çünkü acısı olabilir üzerine gidilmemiş olabilir, veya koşu içerisinde bizim göremediğimiz anlık bir sıkıntı yaşamış olabilir, ya da hiçbir şeyi yoktur jokeyi lakayıt binmiştir, at da boşlamıştır, yani herşey olabilir, konuya hakim olmadığım için bir şey diyemiyorum. SERKANAĞA önde olmak üzere, Burak beyin TEKİNEFESİ, bu kez mesafesine dönen YİĞİTSOY, toparlanan KAZAZEDE, markajımdaki YEMCİREŞİT, dinç gelecek NAZLI PRENSES rakip sıralamamdır.

4,5,3,6,11 // 2,11,4,1,12,9 // 12 // 6,4,2,10,1,5 // 7,4,9 // 7,9,4,2,1,15

Haberin Devamı
YORUM YAZ