MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

12 Temmuz Perşembe Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

12 Temmuz Perşembe Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Kartepe pistinde GONCA’lar açar..

1.AYAK:NEON KNIGHT, Kocaeli pistine özgü bu mesafede koştuğu 6 yarışın 5’inde ikiliden düşmedi. Uzunlarda kendini kabullendirmiş, fizik olarak sallı çok kuvvetli olan safkanı son zamanlarda fasılalı koşmaya başladılar, toparladılar. Süratli gideceği gün gibi aşikar gözüken yarışta rahat koşacaktır. Kuponlarda öncelikle bulunmalıdır. Rakip gördüğüm ilk isim CHICAGO’dur. İstanbulda hazırlanan ama Kocaelide çok daha iyi koşabilen uzun sprint yetenekli safkan son dönem yarışlarında her ne kadar geriye gitmiş gibi gözükse de Veliefendide idman pistinde çok iyi görüntü veriyormuş. Bu atlar arasında her zaman söz sahibi olabilecek kalibrededir diyor dönüyorum SKYNET’e. İlk kez İzmir dışına adım atacak. Şirinyerin kabasıyla buranın sentetiğe yakın hafif kumu bir değil. Nasıl koşacak merak ediyorum. Ama kısa vadeden, Şart 5’e dönecek, mesafede tutuyor, o yüzden ıskalayamam. Açıklamalarını yaptığını bu üç isim önde olmak üzere, kalben desteklediğim, ve bu yarışta kazanmasını canı gönülden istediğim, 2.5 ay aradan sonra koştuğu geçen haftaki yarışına da çok iyi durumda girmesine rağmen start çıkışında talihsizlik yaşayıp jokeysiz devam ettiği için derecesiz sayılan DAY KING ile toparlanmaya başlayan, bu yarışla birlikte takibe alınması gereken HERCULES koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

2.AYAK:Dişilere ait maiden yarışlar her zaman tehlikeli yarışlardır. Kısrakların totolarından da anlayacağız üzere her sonuca açık gözüken bir koşu. İnce ayrıntıları yakalamaya çalışalım. Mesela HOPPA, Bursaki ilk yarışında 1.altılıya düşmüştü, o kadar çok dillendi ki.. Agf çıktı. Bu kez atı kumda deneyecekler. ŞAFAK ABLA, ‘’Şahpazlı’’ gibi saygı duyulası gençliğinde kumun süperstarı bir açık yarış atının ana-baba tam kardeşi. Koştukça oturuyor. Zamanla ekmeğini yedirecektir. FINDIK KIZI, kumda farklı koşmasını beklediğim bir isim. Bakalım ilk kum sınavında daha çok mu beklersin mi diyecek, yoksa beni izlemeye devam edin mi? BORALTAN’ın babasının hastasıydım. Kısrağın ilk çim yarışından sonra Bursa idman pistinde değişmeye başladığını görmedim, duydum, bakalım yarışa yansıması nasıl olacak. CANNİLDERİN, 2.5 ay aradan sonra yarış gördü, bugun toplanarak dönecek. Kulaklığını da çıkaracaklar, rahatlarsa , maidendeki son yarışını izlettirebilir. FIRTINA TOYNOK da kuma ilk kez çıkacak, kapalı kutudur. SİMLİKIZ da takip atım.

3.AYAK:ULUBATUR’u muhtemelen Türkiye’nin yüzde 70’i tek yazacak. Bunu hak ediyor mu? Elbet de hak ediyor. İstanbulda sentetikte iyi işler yaptı. Grup 2 bir önceki çim yarışı taç’a atarsak hep potada. Bugun ilk kez Kartepe semalarında boy gösterecek. Pisti yadırgamazsa zaten çok kolay kazanır. Ama yadırgarsa hem altılı para yapar hem de yarış içerisinde ortalık karışır. Burada koştuğu 4 yarışının 3’ünü kazanıp 1’inde ikinci kaldığı istatistiğine dikkat çekmek istediğim HULİN, formunda önemli gelişmeler gözlenen LAZ OĞLUM, kabiliyetli bir at olduğunu düşündüğüm fit durumdaki ALTINONUR devreye gireceğini düşündüğüm isimlerdir. Yani ya tek ya ayırımsız dört at çıkıyor bende. Ulubatur’u kim geçerse o kazanır.

4.AYAK:Yakın ara farklı şehirde koşmasına rağmen, kazanabileceği çok uygun rakiplerle yarışacak olduğundan dolayı, ayrıca geçen hafta bir ikili dişiye oranla ağır sıkletle start alıp kazanan kadar çok koşup gözümü dolduran, bunların yanı sıra iki kez koştuğu Kocaeli pistinde ayna önünde henüz hiçbir rakibinin kuyruğunu görmeyen KIZIM AZRA, kazanmaya en yakın gördüğüm isim olup, iki yarış önce onun 2.olduğu yarışın 13 saliseyle dördüncüsü olan, rakibine oranla daha dinç gelecek safkan ASLAN MEHMET rakip gördüğüm tek isimdir.

5.AYAK:Bursada genel anlamda hep istikrarlı yarışlar yapan, kum çim ayırmayan, tam ekmeklik bir at olan, özellikle takıları çıkarıldıktan sonra formunu her geçen gün aşama aşama yukarılara taşıyan, son startında da bana göre yakın ara koşmaktan olumsuz etkilenen GONCA’nın, bu kez daha diri geleceği dişilere ait bu mücadelede, ilk kez koşacağı Kocaeli pistinde ismi misali açılıp, hemcinslerinin yanında son maiden yarışını izlettireceği kanaatindeyim. Siz değerli FANATİK HİPODROM okurlarına banko olarak öneriyorum.

6.AYAK:Altılı ganyanın en zor yarışının burası olduğunu düşünüyorum. Bütçeler dahilinde kalabalık tutulması taraftarıyım. Çok uzun zamandır takibimde olduğunu sizlerinde yakınen bildiği eli kulağındaki KALAYCIKAYA, Tokaçoğlu’nun tam biner mi kestiremiyorum ama bu tür sıkletlere kolay kolay deklare olmadığını varsayarak ÇAKIRALİ, geçen yarışını potansiyelinin hakkı olarak görmediğim, bu atlarla her zaman başa çıkabilecek yapıda olan ELMASINKIZI, aşamalar içerisindeki FIRTINAM, tatminkar formuyla DİNÇBEY, uzunlarının daha iyi olduğunu düşünsem de çok süratli geçmeye aday mücadelede bu handikap kapanabilir diyeceğim YOLAŞAN, zaman zaman ters yarışlar yapan KIZIMİREM sıralamamdır diyor, huzurlarınızdan ayrılıyorum, sürçi lisan ettiysek affola.. Bol Şanslar.

3,1,2,5,8 // 5,10,3,1,2,4,9 // 1,3,6,2 // 1,2 // 5 // 11,10,3,14,5,8,12

Haberin Devamı
YORUM YAZ