MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

23 Temmuz Pazartesi Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

23 Temmuz Pazartesi Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

SABUNCU HAN çıktığı gibi bitirir

1.AYAK: STARBABA, uzun mesafelerde tatminkar yarışlar koşuyor, zaten kazanmış olduğu koşularda uzunlarda. Son startını çimde olduğu için önemsemiyorum, kaba kumu daha iyi. Kağıt üzerinde handikapı 10 kilo alması gözükse de koşunun Handikap 14 olması bu durumu benim nezdimde taç’a attı, ki son düştüğü Handikap 14 koşuyu da kazanmasını bilmişti. CUPIDS ARROW, geçen İzmirde kazanmayı öğrendi. O yarışın maiden olması, safkanı değersizleştirmesin. O yarışa gelmeden önce katıldığı üst üste 6 yarışında da değişik şartlarda koşmuştu, bu yüzden kazanması gecikti, at çok iyi durumda. ASİL EFE, Adana’da beri yakın markajımdaydı, bir önceki yarışında gözlüğünü çıkardılar kötü koştu. Ama sentetikteki son startını beğendim, bu atlarla başa çıkabilir. LION FLAG, kabada istikrar yakalamıştı, form tuttu diye iki kez çimde değişik mesafelerde koşturup net fikir sahibi olmak istediler, safkan verimsiz koştu. Hemen akabinde hafif Kartepe kumunda yine etkili olamadı, ama o yarışta makinadan da iyi çıkmamıştı, toplanamadan kısa mesafede yarış bitti. Bugun ideal koşullarına dönüyor. BAŞ BELA, el değiştirdi. Bugun yeni ekibinde kan değişikliğine reaksiyonu nasıl olacak? Üstelik ilk kez dili de bağlanacak, izleyelim görelim.

2.AYAK: Arasından sonra üst üste iki yarış koşup, ama bu yarışların ilkinde bayan binicisiyle, ikincisinde de kendisini tanımayan aprantisiyle koşan, artık istenilen kondüsyona ulaşan ve son birincilik gördüğü formda pilotuna kavuşan MY BABOŞ favorimdir. Son startlarında aynı yarışta yer alıp 1 ve 3 bitiren WINTER GALLOP( 2 ay aradan sonra koşmuştu, nefes handikapına rağmen, 800’de rakiplerini sürklase edip, aldığı avansla birinciliği garantilediği halde, özellikle 100’de ayak değiştirip, yarışa yeni başlıyormuş havası vermesi takdire değerdi, dinçlik yapmadığını, o tarihten sonra işlerindeki iyi derecelerinden anlayabilirsiniz) ile CANŞEN (koşu çok yavaş gittiğinden dolayı tam randıman veremedi, önceki yarışlarına oranla daha yakın markaja girmek zorunda kaldı, karşılarda ön taraf diri kalınca, aldığı ikinciliği geri verdi, hızlı giden yarışlarda daha etkili) ikilisi öncelikli rakip önerilerim olup, her ne kadar kazandığı tüm koşuları kısa ve orta mesafelerde olsa da kalibre olarak grubun üzerinde olan AYZA, ters Bursa pistinde bir yarış görüp tanıyan, bu kez aşina olması sebebiyle daha tehditkar olmasını beklediğim, kalbende desteklediğim YOSUNSULTAN, toparlanmaya başlayan, bu koşuyla birlikte takibe alınması gereken RAY OF SUNSHINE imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer atlardır.

3.AYAK: 102 handikap puanıyla kağıt üzerinde ilk dikkat çeken isim olan DEMİRTURBO, Grup 2 Kazım Karabekir koşusunda patlattığı bombayla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamıştı. Son yarışında at makinadan iyi çıkmadı, 3 boy kaldı. Grubu yakalicam diye o metrelerde sarfettiği efor karşılarda arttıramamasına sebep oldu. Kumda namağlup, favorimdir. Dilbağı denenediği son startını önemsemediğim, bugun geri çıkarılacak olup, ilk kez çıkacağı kaba kumda etkili olmasını beklediğim, müthiş orjiniyle de dikkat çeken MİRA MİRA rakip gördüğüm ilk isim olup, yeniden evine dönen bu yarışta ona da dilbağı takılacak olan, ayağına çabuk safkan fit durumdaki ÇEKİRGE, son startında beni sizlere mahcup etmeyen, seçilerek koşulan, Şirinyerden tırnaklarının uçlarında gelecek İzmir temsilcisi AL ANDAKAR, istim üzerindeki ESTİGEÇTİ, iki hafta önce bu mesafedeki yarışında kolay aksiyonlarını iyi derecesine yansıtırken bu gruplara da söz geçirebilirim havası veren GÖLDEM daha sonraki sıralamamdır.

4.AYAK: İlk yarışından beri çok yakından takip ettiğim SABUNCU HAN’ın koşu içerisinde bir aksilik yaşamazsa bu atlara geçileceğini sanmıyorum. Ayrıca kumunun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çimdeki son startında pistde biraz gezindi. Önceki kum yarışında hiç gezinmedi. Hem koşunun yükünü çekti, hem de bitti denilen yerlerde yeniden hırslanıp mücadeleye girecekken, solunda ve sağındaki rakiplerinin arasında tost olmuştu. Neyse diyeyim, bugüne döneyim, kendisine ilk kez binecek Şampiyon pilotunun da extra katkılarıyla startdan çıktığı gibi bitirmesini bekliyorum, bankomdur.

5.AYAK: BEYZAYAR, bu yarışta ağır favorimdir. Sebeplerim, birincisi bu atın son zamanlarda geçildiği atların pek çoğu bugun üçüncü ayakta açık yarışta koşacaklar. İkincisi, son startında ilk kez Bursa’da kaba kumda koşmuştu, tutacağını gösterdi, üstelik o yarışında geçildiği at da bugun açık yarışta koşacak. Rakip gördüğüm tek isim SURŞAHİNİ’dir. Kısa vade son yarışını çok beğendim. Daha iki kez koşmasına rağmen grubun en yüksek handikap puanlı iki isminden biri. İlerde değişik işler yapabilir.

6.AYAK: Formunda önemli gelişmeler gözlenen TURBOCU, 1.5 aylık aradan sonra dönecek olmasına rağmen hazırlık yönünden noksansız olduğunu öğrendiğim bu pistin başarılı genç atlarından ARTİSEMRE, her ne kadar son haftalarda tatsız yarışlar yapsa da kalite kalitedir; RENGÜL, grubun uygunluğuyla GÜLFEM, zaman zaman ters yarışlar yapan ANILBEY sıralamamdır. Sürçi lisan ettiysek affola, bol şanslar…

1.3.5.2.4 // 7.1.2.4.3.8 // 5.11.8.1.9.20 // 5 // 1.6 // 8.4.1.3.5

Haberin Devamı
YORUM YAZ