MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

28 Şubat Çarşamba Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

MIRACLE SON sahneye çıkar

1.AYAK: CANFATİHİM’i kaç yarıştır takip ediyorum. Ağır kilolar, (bir önceki yarışı) ters mesafeler (son yarışı) atın süsleme zamanını geciktirdi. Bugun hem normal kiloyu hem ideal mesafeyi buldu. 1 start avantajıyla süratli stiliyle önde çıkacak tempoyu verecek çekecek gidecek. Daha sert rakipler arasında sonlara kadar direnebilen safkandan bir alt grup diyebileceğim bu isimler arasında kazanması kuvvetle muhtemel en güçlü adaydır. Rakip gördüğüm tek isim var, kapalı gözlüğü çıkarıldığı son yarışında kötü koşan bugun yeniden takılacak olan ve bu pistde ikinci kez koşacak olup daha aşina olması vesilesiyle verimli bir yarış çıkartabilecek NAZO SULTAN’dır.

2.AYAK: Şampiyon ‘’Invıncıble Son’’ un anne kardeşi MIRACLE SON, 2’lisinin son evresinde güzel bir yarışla pistlere merhaba demişti. O yarışında son aksiyonda geçilmşti, o günkü jokeyine atı sonlarda boşladı denerek sosyal medyada ağır eleştiriler yapılmıştı. Ardına İstanbul sentetikte koşan yetenekli safkan koşunun kazananı ‘’Makambo’’ tarafından birkaç kez içeriye hapsedilmişti. Tabi bunlar karşılarda olmadığı için hep düzlük görüntülerine göre kararlar, cezalar vs.. verildiği için görülmedi. Herneyse diyeyim bu kez yeniden kaba kuma dönecek safkan için, yazıyı yazdığım Pazartesi akşamı meterolojiye bakınca havanın yağmurlu olduğunu görüyorum. Doğa anaya kesin fikirli olunamaz elbette, bilimsel verilere göre konuşuyorum. Pist normal olsa da yine kazanır görüşündeyim ama ilk yarışında bulduğu gibi sahayı çamur bulursa daha rahat bir galibiyet elde edeceği kanaatindeyim, sahne senin MIRACLE SON..

3.AYAK: KARAGÜLÜM’ün son yarışını önemsemiyorum. Çok kısa mesafede kısrak ne olduğunu anlayamadan toplanamadan yarış bitti. Uzunları çok daha iyi. Zaten yakın zamanda farklı şehirlerde uzunlarda süsleme sanatları yaptı. Sinan Gülenyüzler’le uyum içerisindeki kısrak lehine dönen mesafede favorimdir. Tıpkı onun gibi kısaları kavrayamayan bir önceki uzun mesafeli yarışını hatırlayacak olursa bu benzer mesafelerde daha etkili olan, 50 kilosunun rahatlığını da uzunda iliklerine kadar hissedecek olan AK KATMER rakip gördüğüm ilk isim olup, son haftaların formda kısraklarından olup özellikle geçen hafta çok formda hemcinsinin 63 kiloyla ensesinde kaybeden bu kez sıkletı normale binen eli kulağındaki KOLAÇAN, zaman zaman sürpriz çıkışlar yapan kendini unutturan atlardan YOLAŞAN, takibimdeki mesafe tutan kısraklardan RABAT GÜZELİ, toparlanan ALANGU koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: Kalibresi yüksek kısrak WRITTE TO ELLIE, geçen hafta 3.5 ay aradan sonra yarış gördü, iyi koştu. Ben dinçlikle iyi koştuğunu düşünmüyorum. Yarıştıkça formda kalan yatmayı sevmeyen atlardan bence. Bu kez artan kondüsyonuyla geçen seneki başarılı yarışlarına tekrar başlayabilir, favorimdir. Rakip olarak iki hemcinsini görmekteyim. Ters mesafesinde kazanıp özgüven tazelerken ne denli iyi duruma geldiğini gösteren uzunlarının daha iyi olduğunu düşündüğüm AMAZING LOVE ile birçok rakibine oranla her koşuya saldırmadan, seçilerek koşulunca son dönemde epey ekibine zevk yaptıran uzunları iyi ARPELLO’dur.

5.AYAK: LADY ALINA, İstanbulda daha pişkin isimlerle kora kor kapışmıştı, bu kez dilbağı denenecek olan eli kulağındaki kısrak ters pistde yeter diyebilir. Geçen hafta uzunda denen beklentileri karşılayamayan yarış kollayan BABA DİNO, öncelikli rakibi olup, gözümle görmediğim ama yaptığım istihbaratlarda ilk kez koşacak olmalarına rağmen hazır taylar olduklarını öğrendiğim KAPTAN ABİ, SABRİ, MISS TUDOR daha sonraki şans verdiğim isimlerdir.

6.AYAK: Formunda önemli gelişmeler gözlenen MAN OF POWER, sentetikteki son yarışını önemsemediğim kaba kumda farklı koşan KUPALIM, geçen koşusuna oranla daha müsait grubu bulan NEW TRANSATLANTIC, uzun sprint yetenekli takip atım AKHTAMAR, iki hafta önce nefes nefese bitiren formda atlar WARM BLOODED ve ALİDEV, ters at DOCTOR HOUSE, aradan sonra iki yarış görüp toplanan ZULFO KIRVE, aynı keza son koşusu aradan sonra olan yakın markajımdaki ARAPAHO, mesafe tutan atlar DAY KING ve OSMANİYE ÇOCUĞU sıralamamdır.

1,2 // 7 // 2,6,1,3,5,7 // 8,1,2 // 9,1,5,7,8,10 // 8,1,5,7,10,11,4,2,6,12,13

Haberin Devamı
YORUM YAZ