MENÜ

Gökhan Saral: Okay Yokuşlu'nun Selçuk İnan olmasını önledik

Trabzonspor'un bir önceki yönetiminde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Gökhan Saral'dan, Ahmet Ağaoğlu ve yönetimine eleştiri geldi. Saral, Okay Yokuşlu transferiyle ilgili kendi yönetimlerine yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.

Gökhan Saral: Okay Yokuşlu'nun Selçuk İnan olmasını önledik

Gökhan Saral'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Son günlerde tükenmişlik sendromu yaşayan Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, en küçük ekonomik krizde ceplerine değil cep telefonlarına sığınarak sergiledikleri tutum hayret vericidir.

İhtiyaç hissedildiğinde elini taşın altına koyma büyüklüğünü gösteremeyip, taraftarın cebinden medet umanlar bu kulübe ne verebilecekler merak ediyoruz.

Çözüm üretmek şöyle dursun geçmiş yönetimleri suçlamak, onlara çamur atmak ve karanlığa küfretmekten başka bir icraatını henüz göremedik yönetimin.

Muharrem Bey ve Trabzonspor’un kaosa teslim olmaması adına onu yarı yolda bırakmayan yönetici arkadaşları olarak bizler, Ahmet Ağaoğlu yönetimine yine “mevzu bahis Trabzonspor ise gerisi teferruattır” mantığıyla desteklerimizi bildirdik.

Fakat onlar göreve geldikleri günden itibaren sistematik şekilde Muharrem Bey nezdinde bizleri itibarsızlaştırma çabası içindeler.
Buna müsaade etmemiz mümkün değildir.

Bizler Trabzonspor için yumuşak başlı olabiliriz ama uysal koyun olmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir.
Muharrem Usta ve yönetimi görevi devraldığında şartlar bugünkünden çok daha zor çok daha çetindi. Elimizde bugünkü gibi şampiyonluk namzeti bir kadro yoktu. Enkaz devraldık ama enkaz edebiyatı yapmadık. O şartlardaki Trabzonspor’u batmaktan kurtardık.

Trabzonspor’un bugün kaynaklarını doğru idare edebilmeye, proje üretebilmeye, mevcut kadrosunu elinde tutmaya ve onu geliştirmeye ihtiyacı vardır. Bu kadronun doğru idare ile elde edeceği başarılar, maliyetinin çok üzerinde bir gelir katkısı sağlayacaktır. Bunu göremeyip küçük takım zihniyetiyle hareket edip takımı dağıtmak, Trabzonspor’u sıradanlaştırmak çözüm değil çöküştür!
Camianın neredeyse tamamının desteğini alan mevcut Trabzonspor yönetimi bunları düşünüp çözüm üretmeli. Geçmişe küfretmek, mevcuttan yakınmak yerine geleceği düşünmeli ve elindekinin kıymetini bilmelidir.

OKAY’ın serbest kalma bedeli üzerinden bize başkan ve asbaşkan düzeyinde ağır ithamlarda bulunuyorlar.
Ayıp ve yazık ediyorlar.
Biz Okay Yokuşlu’nun Selçuk İnan vakası olmamasını sağladık. Okay’ın o günkü şartlarda sözleşmesini uzatıp bedava gitmesinin önüne geçtik. Bugün kulübün kasasına giren yaklaşık 35 Milyon TL bizim yönetimimizin Okay ‘ı ikna edip bedava gitmesinin önüne geçilmesinin sonucudur.
Teşekkür edeceklerine hakaret ediyorlar.
Biz o ağır şartlarda ikna edip sözleşme uzattık. Peki siz Okay’ın ayrılma kararının neden önüne geçemediniz? Neden hemen teslim oldunuz? Yöneticilik bu mudur?

Mehmet Ekici konusunda yine aleyhimizde algı operasyonu yürütenlere gerekirse Trabzonsporluluk duruşunun ne olduğunu yüzlerine karşı da anlatabiliriz.
Bir taraftan şike davasında mücadele ettiğimiz bir kulübün futbolcumuzun aklını çelerek elimizden almasına üç beş kuruş bahşettiler diye müsaade mi etmeliydik.
Trabzonsporluluk üç beş kuruştan da milyondan da milyardan da büyüktür.
Bir taraftan Onur mücadelesi verirken bir taraftan parayı görüp profesyonel davranamamak bize göre erdemlilik onlara göre hata.
Bu noktada neyin ne olduğunun takdirini taraftarımız yapacaktır.

Bilinmesini isterim ki; biz bu kulübe vaktimizi naktimizi ve gönlümüzü verdik. Ve bu durumdan da bir an dahi şikayet etmedik. Helali hoş olsun.

Yanlış kararlar almış olabiliriz, şanssızlıklar peşimizi bırakmamış olabilir ama biz bu kulübe oyuncu pazarlamadık!
Biz batan şirketimizin elemanlarını tazminatları kulüp kasasından ödensin diye Trabzonspor'da işe de almadık!
Biz kulübün kasasını şahsi problemlerimizin teminatı olarak kullanmayı aklımızın ucundan bile geçirmedik.
Biz yönetim olarak, şike ile şampiyonluğumuzu çalanlara ‘profesyonel davranıp’ futbolcu satmadık, şikecilerle haklı mücadelemizden de asla taviz vermedik.
Bizim asbaşkanımız veya hiçbir yöneticimiz, şike davası ortada duruyorken, adalet çadırları ortadan kalkmamışken 'Fenerbahçelilerin elini sıkarız' demedi.
Bizim yönetimimiz, kredi kefaleti uğruna daha ilk günden hediye forma götürüp TFF'de eğilmedi.
Bizim yönetimimiz daha seçildiği ilk gün Rize’ye koşup ‘özür dilemedi’
Biz seçim kazanma hırsı ya da kaybetme korkusuyla hiçbir Trabzonsporlunun üyeliğini de iptal etmedik!
Biz, şahsi sıkışıklığını kulübün kasasından giderenlerin yönetimi olmadık.

Bildiklerimiz ve konuştuklarımız, sustuklarımızın, anlattıklarımızın milyonda biri bile değildir.
Bugün Trabzonspor için emek harcayanları, Trabzonspor’u ipten alanları itibarsızlaştırma çabaları devam ederse bayramlık ağzımızın açılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Sabrımız Trabzonspor içindir.
Sabrımız edebimizdendir.
Sabrımız ahlakımızdandır.
Sabrımız Trabzonsporluluğumuzdandır.

Tekrar etmekte fayda görüyorum;
Suskunluğumuz Trabzonsporluluğumuzdandır.

“Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum.
Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum!”

Haberin Devamı
YORUM YAZ