MENÜ

Gökhan Saki: 'Hafife almayın'

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızının bireysel antrenman hocası Gökhan Saki, “Sneijder öğrenmeyi ve çalışmayı çok seviyor. Kimse boyuna bakıp, onu hafife almasın. Boyu çok kısa ama inanılmaz teknik ve korkunç derecede de süratli” dedi.

Gökhan Saki: 'Hafife almayın'

Karslı bir ailenin çocuğu. Hollanda’da doğup büyüdü, 11 yaşında dövüş sporlarına merak sardı. Yaşam felsefesi olarak Hollanda ata sözü, ‘Waar een wil is, is een weeg’ yani, ‘İnancın varsa başarırsın’ cümlesini kendisine yol gösterici olarak almış. Şu an onu, dünya kickboks arenasının ‘Çılgın Türk’ü olarak görüyorlar. Bahsettiğimiz kişi, Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder’in bireysel antrenman hocası Gökhan Saki’den başkası değil... Şimdiye dek profesyonel olarak 97 maça çıktı, bunlardan 84’ünü kazandı. Kendisiyle söyleşi yaparken, Sneijder’den daha fazla ilgi gördüğüne şahit olduk. Gökhan ile Ataşehir’de buluştuk. Ona kickboksu, Sneijder ile olan işbirliğini ve Türk futbolunu sorduk. İşte Saki’nin samimi sözleri;

‘Kendisiyle sıkı dost olduk’


“Türkiye’de kickboksun çok büyük ilgi gördüğünü hissediyorum. Şu anda futboldan sonra en çok ilgi gören branş olarak bunu söyleyebilirim. Çocuklar bu spor için deli oluyor. Bu sporun buralara kadar gelmesinde benim de payım olduysa ne mutlu bana. Ben Türk olduğum için Türkiye adına yarışıyorum. Başarı geldikçe Hollanda’dan bazı tepkiler aldım ancak bu beni ilgilendirmiyor. Sonuna kadar bayrağımı dalgalandırmaya devam edeceğim ve Türkiye’ye kupalar kazandırmayı sürdüreceğim. Wesley Sneijder’i tabii ki daha önce de tanıyordum. Ancak asıl samimiyet eşinin bir davetinde başladı. O andan itibaren sıkı dost olduk. Konuşmalarımızda futbol ve kickbokstan bahsederken birden kendisine yardımcı olmam fikri ortaya atıldı.”

‘Boksu bile öğrendi...’

“Özellikle sakatlığı döneminde güç ve kondisyon çalışması yapması gerekiyordu, ben de ona yardımcı olabileceğimi ilettim. O da bunu kabul etti. Özellikle Brezilya’daki Dünya Kupası öncesi birlikte çalıştık. Yaptığımız çalışmalarla Sneijder bu inanılmaz güçlendi ve kondisyonu bir hayli arttı. Sneijder öğrenmeyi ve çalışmayı çok seviyor. Hatta benimle çalışırken boksu bile öğrendi. Kimse onun boyuna bakmasın. Kimse onu hafife almasın. Boyu çok kısa ama inanılmaz teknik ve korkunç derecede süratli. Benden en çok öğrendiği şey gücünü iyi kullanması ve sahada aniden hızlanması oldu.”

‘Bu renklere aşığım...’

“Sneijder ile başarılı birlikteliğimizden sonra kulüplerden teklifler aldım. Ama zamansızlık sebebiyle kabul etmedim. Sneijder benim can dostum. Ben kendimi bildiğimden beri Galatasaraylı’yım. Babam Beşiktaşlı ama ben Sarı-Kırmızı renklere aşığım. En çok da derbi maçlarına hayranım. Son olarak Arena’daki Galatasaray-Fenerbahçe derbisini izledim. Maçta o kadar heyecanlandım ki arkadaşlarım bana, ‘Gökhan sakin ol, sanki sen maç yapıyorsun. Senin maçına 2 hafta var’ diyerek telkinde bulundular. Yarınki maça da gitmeyi çok istiyordum ama, Manisa’da olduğunu öğrendim. Ama Soma yararına olmasından dolayı her iki takımın futbolcularına şimdiden başarılar diliyorum. Futbolu ve Galatasaray’ı seviyorum. Genelde Şampiyonlar Ligi ve derbileri izliyorum.”



Türkiye’de dövüş sporlarının yaygınlaşmasında en büyük pay sahibi olan dünya eski kickboks şampiyonu Birol Topuz, genç yetenek Alptekin Özkılıç’a övgüler yağdırırken, “MMA dalında bizim gururumuz olacak Alptekin, Amerika’dan davet aldı. Alptekin bu dalda Amerika’da, Türkiye’yi temsileden ilk sporcu oldu” açıklamasını yaptı.

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ