MENÜ

God of War'un tahmin edilen satış miktarı şaşırttı

God of War'ın geliştiricisi Santa Monica'nın paylaştığı bazı yeni bilgiler, PlayStation 4 özel oyunu God of War'ın toplam kaç adet kopya sattığını ortaya koymuş olabilir.

God of War'un tahmin edilen satış miktarı şaşırttı

Bir oyunsever üşenmemiş ve Santa monica'nın bir blog yazısında paylaştığı, bazı kullanıcı bilgileri üzerinden hesaplama yaparak, God of War'ın toplam kaç adet sattığını hesaplamış. Oyuncuların kaç kez öldüğü, Kratos ve Arteus için oyuncuların en çok hangi zırh takımını tercih ettiği gibi, kullanıcılara yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Bu paylaşılan bilgilerden biri de, oyunda Platin kupayı kaç kişinin kazandığı. Paylaşılan bilgilere göre, 493,240 kişi God of War'ın Platin kupasını kazandı.

Haberin Devamı

God of War toplam 9 milyon mu sattı?

Hesaplamasına devam eden oyuncu; PlayStation Network'teki verilere göre, God of War oyuncularının % 5,4'ünün Platin kupa kazandığını tespit etti. Bu iki bilgiyi alıp, bir hesaplama yapan oyuncu, toplamda; 9,134,074 kişinin PS4'te God of War oynadığı sonucuna vardı. Takas yapılan kopyalar, hediye kodlar, ya da kardeşlik sistemiyle oyunu oynayan oyuncuları da kaba taslak düşerek, oyunun 8-9 milyon adet sattığı yorumunda bulundu. Bu matematik işlemi doğru mu, yanlış mı bilemiyoruz. Resmi satış rakamları açıklanmasa da, God Of War'ın oldukça iyi satan bir oyun olduğu kesin.


Kaynak: Merlinin Kazanı

YORUM YAZ