MENÜ

Gizlilik de bir yere kadar!

Siz istediğiniz kadar gizli kaldığınızı zannedin... Aslında internette hiçbir şey gizli kalmıyor!

Gizlilik de bir yere kadar!

Anonim mesajlaşma uygulaması Yik Yak, anonim olma özelliği dolayısıyla insanların birbirlerine pek çok kötü şey yazmalarına sebep olabiliyor. Ancak şiddet tehditleri yapıldığı durumlarda Yik Yak, yerel otoriteler ile beraber çalışarak bu tehditleri yapan kişileri takip ediyor. Bu durum da tahmin ettiğinizden daha sık gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Uygulamada ortaya çıkan bir durum da aynen bu şekilde gelişti. Missouri Üniversitesi öğrencilerine ve fakültesine tehditler savuran bir mesaj, firmanın yerel polis güçlerini uyarması ile sonuçlandı. Üniversitede son zamanlarda artan ırkçı hareketlerin bir diğer uzantısı olan bu mesajı yayınlayan kişi ise, üniversite polisi tarafından tutuklandı. Ayrıca son 30 gün içerisinde Yik Yak'da dört farklı üniversiteye yönelik toplu öldürme tehditleri bulunmaktaydı.

Unutmamak gerekiyor ki internette yapılan hiçbir davranış, tam olarak anonim olmuyor. Her ne kadar pek çok uygulama isminizi gizli tutsa da, bu şekilde şiddet tehditleri ortaya çıktığında, firmalar yerel polis güçleri ile beraber çalışarak bu tehditleri ortadan kaldırmak için ellerinden gelenleri yapıyorlar...

Resimlerle: Logolardaki gizli mesajlar!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ