MENÜ

Giresunspor'un en kritik maçı

Kayseri deplasmanından eli boş dönen Giresunspor, Adanaspor maçını düşünmeye başladı. Zorlu 90 dakikayla ilgili konuşan teknik direktör Erkan Sözeri, "Alacağınız her galibiyet sizi yukarıdaki hedefe, alacağınız her mağlubiyet aşağıdaki yere yaklaştırıyor. Bu anlamda da Adanaspor maçı bizim büyük önem kazandı" diye konuştu.

Giresunspor'un en kritik maçı

PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor, hafta sonu sahasında Adanaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Erkan Sözeri yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana, tedavisi süren Brezilyalı Jones Da Silva Lopes katılmadı. Koşunun ardından ısınma hareketleri yapan Yeşil-Beyazlılar, teknik ve koordinasyon çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra üç gruba ayrılan oyuncular, top kapma çalışması yaptı. Kalecilerin, antrenör Mustafa Döngez eşliğinde çalıştığı idman, yarı sahada çift kale maçla tamamlandı.

'Acilen 3-4 puan almalıyız'
Her maçı final niteliğinde gördüklerini belirten Sözeri, Kayseri yenilgisi sonrasında Adanspor maçının kendileri için daha önemli hale geldiğini kaydetti. "Alacağınız her galibiyet sizi yukarıdaki hedefe, alacağınız her mağlubiyet aşağıdaki yere yaklaştırıyor. Bu anlamda da Adanaspor maçı bizim büyük önem kazandı" diyen Yeşil-Beyazlı çalıştırıcı şunları söyledi: "Aldığımız mağlubiyetten dolayı içimiz ve canımız acıyor. Bunu hem görsel hem de zihinsel olarak yaşıyoruz. Bakıldığında iyi gidişatı bu tarz mağlubiyetler sıkıntıya sokuyor. Temsil ettiğiniz camiaya da üzüntü veriyor. Bunu çok çabuk toparlamak bizim elimizde. Dolayısıyla bu maçtan güzel bir sonuçla ayrılmak en büyük hedefimiz olacak. Daha sonra önümüze daha net bakabileceğiz. Bir an önce 3-4 puan daha alıp, ’aşağıyla bağlarımızı tamamen kopardık’ diyebileceğiz."


'Fenerbahçe'ye geçmiş olsun'

Sözeri, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya ilişkin, Fenerbahçe Kulübü’ne ve futbol camiasına "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Futbolun keyifli bir hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Sözeri, "Futbol, sonucu üç ihtimalli bir oyun. Her takım kazanmak istiyor. Her takım kazanmak isterken de bir takım galip, bir takım da mağlup geliyor ya da berabere bitiyor. Bunu biraz keyifli bir oyun haline getirmek lazım. Hep söylediğimiz bunlar ama yıllarca söylemlerle, eylemler tutmadığı için burada başta yöneticiler olmak üzere biz teknik adamlara ve özellikle futbolculara çok büyük bir görev düşüyor. Özellikle belirleyici futbolcuların yaptığı hareketler, yöneticilerin ve teknik adamların verdiği demeçler önemli. Çok daha sağ duyulu olunmalı. Rakiplerine saygılı, kendi mesleklerine saygı duymaları lazım. Verdiğimiz mesajlara dikkat etmememiz lazım."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ