MENÜ

Giresunspor 43 yaşında!

Bank Asya 1. Ligi ekiplerinden Giresunspor'un kuruluşunun 43. yıl dönümünü, düzenlenen törenle kutlandı.

Giresunspor 43 yaşında!

Kulüp genel kaptanı Hakan Karaahmet, Atapark’ta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "35 yıl sonra Süper Lig kapısına dayandığımız bu günlerde birlik ve beraberlik içinde bu işi başarmak istiyoruz" dedi.

Karaahmet, 1967 yılında kurulan Giresunspor’un, 1970 ile 1976 yılları arasında o dönem 1. lig diye anılan ligde mücadele ettiğini anımsatarak, yıllar sonra yakalanan Turkcell Süper Lig’e çıkma şansını, Giresun halkının destek vermesi halinde en iyi şekilde değerlendireceklerine inandıklarını söyledi.

Giresunspor’un iyi yerlere gelebilmesi için teknik kadro ve futbolcuların üstün fedakarlık gösterdiklerini ifade eden Karaahmet, şöyle konuştu: "Bundan 43 yıl önce Giresunspor diye bir takım kurulmuş. 6 sezon, o dönem 1. Lig diye adlandırılan, bugün ise Turkcell Süper Lig diye bilinen ligde mücadele etmiş. 35 yıl önce de bir alt lige düşmüş ve hep alt liglerde mücadele etmiş. 35 yıldır Giresunspor, Turkcell Süper Lig’in yakınlarına bile yanaşamamış. Hatta Giresunspor bundan 10-15 yıl önce 3. Lig’de mücadele ediyordu. Bugün ilk kez Giresunspor, Turkcell Süper Lig’e çıkma fırsatı yakaladı. Bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu saatte sonra sadece maddi değil, manevi olarak da destek olmalıyız. Eğer bu takım Turkcell Süper Lig’e çıkarsa, Giresunlu da bir üst lige çıkacak. Kaprislerimizi ve kıskançlıklarımızı bir tarafa bırakalım. Önemli olan Giresunspor. Kalıcı olan Giresunspor."

Törene, Giresun Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, kulübün eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ