MENÜ

Gianni Infantino'dan Avrupa Süper Ligi için tehditkar yorum!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Dünya futbolunun patronu, Football Leaks belgeleriyle açığa çıkan Avrupa Süper Ligi'yle ilgili de tehditkar bir ifade kullandı.

Gianni Infantino'dan Avrupa Süper Ligi için tehditkar yorum!

Football Leaks belgelerinin ortaya attığı suçlamalarla başı belada olan FIFA Başkanı Gianni Infantino, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası hakkında konuşan dünya futbolunun patronu, turnuvadaki takım sayısının 48'e çıkarılmasını zor bir ihtimal olarak değerlendirirken organizasyonun ev sahipliğine komşu ülkelerin de dahil edilebileceğini söyledi.

48 takımlı bir turnuvayı yalnızca Katar'da düzenlemenin çok zor olacağının altını çizen Infantino, "Katar'la bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor. FIFA Başkanı olarak bazı maçların bölgedeki diğer ülkelerde oynanmasından çok mutlu olurum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Süper Ligi için tehdit!

Infantino, Football Leaks belgelerinin ortaya çıkardığı Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına yönelik girişimlerle ilgili de şu yorumu yaptı:

"1990'dan bu yana sistemin dışına çıkmayı amaçlayan birtakım girişimler görüyoruz. Eğer resmi bir organizasyonda oynamıyorsanız bu, diğer turnuvaları da kapsar. Bu nedenle ulusal ligler, Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda da oynayamazsınız.

Haberin Devamı

Ulusal liglerden kurtulmak isteyenlere en iyi cevap FIFA Kulüpler Dünya Kupası'dır. Zira hem kulüpler için hem de dayanışma adına çok daha büyük gelirler sağlıyor."

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler

YORUM YAZ