MENÜ

Gianluigi Buffon boykotu!

İtalyan medyası, Juventus kalecisi Buffon ve İtalya Milli Takımı teknik direktörü Antonio Conte'nin, Ballon d'Or'da protesto amaçlı oy kullanmadığını yazdı.

Gianluigi Buffon boykotu!

İtalya ve dünyanın efsane kalecilerinden Gianluigi Buffon ve İtalya Milli Takımı teknik direktörü Antonio Conte'nin ülke federasyonunun talebi üzerine Ballon d'Or'da oy kullanmadığı iddia edildi.

Buffon aday gösterilmedi!
Tecrübeli kaleci Ekim ayında açıklanan ilk listeye girememiş ve Manuel Neuer, Iker Casillas, Thibaut Courtois, Claudio Bravo ve David Ospina'nın arkasında kalmıştı. Juventus'un geçen sezonki şampiyonluğunda ve Şampiyonlar Ligi finaline çıkmasında büyük pay sahibi olan 37 yaşındaki kalecinin aday gösterilmemesi, İtalyan Futbol Federasyonu'nun da tepkisini çekmişti.

"Protesto amaçlı oy kullanmadılar"
Messi'nin 5. kez Altın Top ödülünü kazandığı Pazartesi akşamı düzenlenen törenin ardından FIFA'nın açıkladığı oy listesinde Conte ve Buffon'un yer almaması Avrupa medyasının dikkatini çekerken, İtalyan gazeteleri Gazzetta dello Sport ve Corriere dello Sport yaptıkları haberlerde bu iki ismin, İtalyan Futbol Federasyonu'nun talebi üzerine ödül töreni için oy kullanmadıklarını belirttiler.

Buffon, hem Juventus'un hem de Gök Maviler'in hala ilk kaleci tercihi konumunda...

Haberin Devamı
YORUM YAZ