MENÜ

Gianluigi Buffon ayrılıyor!

Juventus'un 40 yaşındaki emektar file bekçisi Gianluigi Buffon, sezon sonunda takımdan ayrılacağını duyurdu.

Gianluigi Buffon ayrılıyor!


Juventus'un 40 yaşındaki emektar file bekçisi Gianluigi Buffon, bugün düzenlediği basın toplantısıyla sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

Kulüp başkanı Andrea Agnelli ile birlikte kameraların karşısına geçen efsanevi kaleci, bu cumartesi günü Verona ile oynanacak Serie A maçında Torino devinin kalesini son kez koruyacağını söyledi.

17 yıl boyunca formasını giydiği Siyah Beyazlı kulübe büyük minnettarlık duyduğunu belirten İtalyan file bekçisi, "Dürüstlük, sadakat ve iki yüzlülüğe karşı savaşmak hep en önemli ilkelerim oldu. Bugün 40 yaşındayken hâlâ bu seviyede oynayabiliyorsam bu Juventus sayesindedir." şeklinde konuştu.

BAŞARILARLA DOLU KARİYER

2001 yazında Parma'dan Juve'ye tam 52 milyon euroluk bir bonservis bedeliyle transfer olan Buffon, uzun bir süre tüm zamanların en pahalı kalecisi unvanını elinde tutmuştu.

'Gigi', Juve'de oynadığı 17 yıllık süre zarfında 9'u Serie A, 1'i Serie B, 5'i İtalya Süper Kupası ve 4'ü de İtalya Kupası şampiyonluğu olmak üzere toplamda 19 kupa kaldırmıştı.

Emektar file bekçisi; 2003, 2015 ve 2017'de çıktığı Şampiyonlar Ligi finallerinden boynu bükük ayrılsa da İtalya milli takımıyla 2006 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştı.

İNGİLTERE'DEN TEKLİFLER VAR!

Buffon, kariyerinin kalan bölümünde hangi takımda oynayacağına yönelik soruyaysa "Daha önce İngiltere de dahil olmak üzere önemli kulüplerden çok ciddi teklifler aldım. Bundan sonra da büyük başarılar kazanacağım bir takımda oynamak istiyorum." şeklinde yanıt verdi.

Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ