MENÜ

"Gezer üç puanımızı gasp etmiştir"

Süper Lig'de Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta, maçın orta hakemi Bünyamin Gezer'e ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) büyük tepki var.

"Gezer üç puanımızı gasp etmiştir"

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Beşiktaşlı yöneticiler Mete Düren ve Erdoğan Toprak, penaltılarının verilmediğini ve 3 puanlarının gasp edildiğini ileri sürdüler. Özellikle Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, sert açıklamalarda bulunurken, MHK’ye verdikleri desteği gözden geçireceklerini söyledi.

Düren, Trabzonspor’un bugünkü maçı, dünyanın hiçbir yerinde 11 kişi tamamlayamayacağını öne sürerek, "Penaltıyı bütün Türkiye gördü, ancak orta hakem görmesine rağmen vermedi. Türkiye’nin gördüğünü, önündeki faulu es geçen yardımcı hakem görmedi" dedi.

Bunun şampiyonluk yarışından daha önemli bir mesele olduğunu vurgulayan Mete Düren, şöyle devam etti: "Bugün bir açıklama yapmıştık. Hakem hatalarının telafi edilebileceği haftaların azaldığını söylemiştik. Sezon başındaki hakem hataları telafi edilebilir. ’Hatayı az yapan hakemler istiyoruz’ demiştik. Biz hakem odası basmadık. Onlara hakaret etmedik, ama puan almak için sanıyorum makbul yol bu. MHK’ye verdiğimiz desteği ciddi anlamda gözden geçireceğiz. Sadece saha içinde değil, saha dışındaki birçok güce karşı da Beşiktaş mücadele etmek zorunda."

Beşiktaş olarak her zaman saygılı tutumlarını sürdürdüklerini ifade eden Düren, "Beşiktaş Fair-Play Ligi’nin lideri. Ancak rakiplerimiz bunu da kötü niyetli kullanıyorlar. Hakemlere verdiğimiz destek boşa gitmiştir. Onları Allah’a havale ediyoruz" diye konuştu.

Mete Düren, "(Hakem odasını basanlar) derken kimi kastediyorsunuz" sorusu üzerine, "Kimlerin yaptığı belli. Hakaretleri yapanların maçlarını izliyoruz. Hakemler bu şekilde etkileniyor. Hakemlerin iradeleriyle vicdanlarıyla maçları yönetmelerini istiyoruz. Bu takımlar böyle yol alıyor. Bunun Türk futboluna zarar verdiğini düşünürken, bundan zarar görüyoruz. Kıyımın bu haftadan başlayacağını düşünmedik" şeklinde konuştu.

TOPRAK: "PUANIMIZ ÇALINDI"
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Erdoğan Toprak ise verilmeyen penaltı nedeniyle puanlarının çalındığını ileri sürdü. Toprak, bu tip maçlarda fazla pozisyonun çıkmasının mümkün olmadığına dikkati çekerek, "Hakemlerin gasp ettiği penaltı var" dedi.

Kulüp olarak ağır başlı tavırlarını sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan Toprak, şöyle konuştu: "Bu maçla ilgili endişelerimiz vardı. Hakem, Beşiktaş’ın bu önemli virajda 3 puanını çaldı. Daha önceden tutumlardan dolayı zaten endişemiz vardı. Beşiktaş’ın ağır başlı, vakur duruşunu başka türlü algılıyorlarsa bunda yanılacaklar."
Şampiyonluk şanslarının sürdüğünü ve sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydeden Toprak, "Bugüne kadar Denizli’nin sahaya girmesi gibi bir olay olmamıştır. Bugün isyan etti. Penaltıyı herkes gördü. Görmesi gereken görmedi. Hakemin neyin etkisi altında kaldığını merak ediyorum. Bu hakemlere sahip çıkmak istiyoruz. Ama göz göre göre penaltıyı vermemiş olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ