MENÜ

'Gerekeni yapacağız'

Ay-Yıldızlılar'ın en önemli oyuncularından Arda Turan, FANATİK'e konuştu. Tecrübeli futbolcu, 'Almanya ve Azerbaycan maçlarında seyirciye büyük iş düşüyor. Tribünleri doldursunlar, gerekeni zaten biz yaparız' dedi.

'Gerekeni yapacağız'

A Milli Takımımız’ın kritik Almanya ve Azerbaycan maçları öncesi en önemli yıldızlarımızdan Arda Turan, FANATİK’e konuştu. Madrid’deki evinde Haber Müdürümüz Mehmet Demircan’a çarpıcı açıklamalar yapan Arda, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Her iki mücadelede de seyircimize büyük iş düştüğünü vurgulayan Atletico Madrid’li futbolcu, sorduğumuz sorulara her zamanki gibi açık yüreklilikle yanıt verdi..

Haberin Devamı

Ve söz şimdi Arda’da;

-Almanya karşılaşması yaklaşıyor. Son 2 maçtan beklentin nelerdir?

Kalan 2 maçta 6 puan da alabiliriz. 4 puanla Play-Offlar’a kalabiliriz. Bize, “Play-Off’a kalmayı kabul eder misiniz?” deselerdi, biz de “Tabii ki” derdik. Almanya ile oynadığımız ilk maçta iyi mücadele etmeye çalıştık fakat erken gelen gol, moralleri bozdu. Bu kez kontrollü oynayacağız.. Ve ne gerekiyorsa, kaç puana ihtiyacımız varsa, onun için savaşmalıyız.

-Kendi performansından memnun musun?

Evet, hem de çok memnunum. 3 ay ayrı kaldım, iyileştikten sonra tekrar döndüm ve golümü attım. Geriye doğru bir bakıyorum da, ben milli takım formasıyla bayağı bir gol atmışım. Ailem de ben de performansımdan gurur duyuyorum. Buraya geldiğimde çok mutlu oluyorum.

Haberin Devamı

-Almanya ve Azerbaycan yenilgileri sonrası umutsuzluğa kapıldın mı?

Kesinlikle hayır. Biz iyi bir takım olduğumuzun bilincindeyiz. Başarılı bir stratejiyle Play-Off’lara kalacağımızı düşünüyorum. Bunu kimse engelleyemez. Almanya ve Azerbaycan karşısında seyirciye büyük iş düşüyor. Bizi desteklesinler, tribünleri doldursunlar, gerisini zaten biz halledeceğiz.

-En çok hangi maça üzüldün?

En çok Azerbaycan mağlubiyeti üzdü. Ama açık söylemeliyim. Belçika takımını görünce, yine de şükretmeliyiz. 2 Belçika maçına da bakıyorum, 4 puan almamız iyi oldu. Belçika önümüzdeki yıllarda Avrupa’da ses getirecek. Belki futbol olarak herkesin istediğini ortaya koyamadık ancak her rakibimize karşı bizden istenen sonucu elde ettik.

-Euro 2012’ye gideceğiz diyor musun?

Evet. Öyle ya da böyle 2012 Finalleri’ne gideceğiz. Buna bizim olduğu kadar ülkemizin de ihtiyacı var.
Allahaşkına biraz olsun önümüzdeki yaz futbol konuşalım. Şöyle yüzlerce uçak kalksın Polonya ve Ukrayna’ya. Türk Milli Takımı’nı destekleyecek seyircilerle dolsun taşsın uçaklar. İnsanları sevince boğalım, tıpkı 2008’de yaptığımız gibi.

-Hiddink’i nasıl tarif edersin?

Bize geldiğinden beri çok şey öğretti. Onunla çalışmak büyük keyif veriyor. Bireysel olarak daha kuvvetli ve daha hırslı olmamızı sağladı. İşini iyi yapıyorsan sorun yok. Disiplini seviyor ancak herkes dediğini yaparsa, güzel bir ortam oluşuyor. Aile ortamı için Hiddink ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

-Sana ne tür katkısı oldu?

Hiddink’le kendimi çok özgüvenli hissediyorum. Onunla birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Bana çok önemli bir oyuncu olduğumu hissettirdi. Takım arkadaşlarıma, “Topu Arda’yla buluşturun” diyor. Bu beni mest ediyor. Geride kalan maçlara baktığımızda Hiddink’i hiç pişman etmemişim. O nasıl bana güveniyorsa, ben de onu mahcup etmemek için çalışıyorum, savaşıyorum.

-Takım arkadaşların bu konuda ne düşünüyor?

İtiraf etmeliyim ki takım arkadaşlarım da benim kendimi iyi hissetmem ve takıma büyük katkı sağlamam için ellerinden geleni yapıyor. Bunu hissettiğim için de ben A Milli Takım forması altında coşuyorum. Hamit ve Emre abim bana liderlik vasfını verdiler. Beni öne çıkartmak istiyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Aslında takımda bütün benden büyük abilerimin desteğini görüyorum.

-Peki ne zaman istikrarlı, bomba gibi bir milli takım izleyeceğiz?

Haberin Devamı

Euro 2012 öncesi grupta şu ana kadar iyi sonuçlar aldık. Tamam, taktik ve disiplin konusunda bazı aksaklıklar var ancak bunlar aşılacak sorunlar. Azerbaycan yenilgisi kabul edilemez ancak her büyük takım maç kaybedebiliyor. Yeni bir jenerasyon geliyor. Bakınız Burak, Selçuk İnan, İsmail Köybaşı, Gökhan Töre ve Mehmet Ekici gibi ilerisi için umut vaat eden ve yavaş yavaş takıma monte edilen yıldızlarımız var. Bizlerin önü açık. 2008’de kupayı düşündük, kıl payı kaçırmıştık. Benim 2012 öncesi inancım sonsuz. Biz oraya gidersek şampiyon olabiliriz. Kimse şaşırmasın, çok güçlü bir Türk Milli Takımı geliyor.

‘Sinem’le röportaj bedava olmayacak’

Madrid’e geldiğimden beri birçok kişi benimle röportaj yapmak istiyor. Herkesi memnun etmek için elimden geleni yapıyorum. Fakat Sinem’le birlikte röportaj isteği konusunda, birlikte bir karar verdik. Bu röportajlar için maddi olarak yüksek bir rakam talep edeceğiz. Geliri de hayır kurumlarına bağışlamak istiyoruz. Eğer cidden bizimle 0güzel bir röportaj yapmak isteyen varsa, elini birazcık cebine atacak.

Haberin Devamı

Mehmet Demircan

YORUM YAZ