MENÜ

Genoa, Avrupa Ligi vizesi alamadı

UEFA Lisansı alamayan Genoa'nın yerine UEFA Avrupa Ligi'ne Sampdoria gidecek.

Genoa, Avrupa Ligi vizesi alamadı

İtalya Birinci Futbol Ligi’ni (Serie A) 6. sırada bitiren Genoa, UEFA Lisansı’nı alamadığı için gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılamayacak.

Serie A’da sezonu Avrupa kupalarına katılacak bir sıralamada bitiren Genoa, kulübü geçmişte yaptığı transferlerine yönelik mali hesaplarına açıklık getiremeyince UEFA Lisansı alamadı ve gelecek sezon Avrupa’da mücadele etme hakkını kaybetti. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ilgili kurullarından mali hesaplarına açıklık getirmeye yönelik başvurusuna daha önce iki kez ret cevabı alan ve bu kararlara İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) nezdindeki tahkim kurulunda itiraz eden Genoa Kulübü’nün avukatı Mattia Grassani, itirazlarını geri çektiklerini açıkladı. Grassani’nin yaptıkları itirazı geri çekmesiyle Genoa’nın, UEFA Avrupa Ligi’ne katılamaması kesinlik kazandı.

FIGC’in UEFA’ya bildireceği yeni sıralamaya göre Genoa’nın yerine UEFA Avrupa Ligi’ne gelecek sezon, kırmızı-mavililerin önemli rakibi Sampdoria katılacak. Serie A’da geçen hafta sonu tamamlanan 2014-2015 sezonunda Genoa, 38 maçta; 16 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 59 puan alarak 6. olurken, Sampdoria ise 13 galibiyet, 17 beraberlik ve 8 mağlubiyet 56 puanla 7. sırada yer almıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ