MENÜ

Gençlik ateşimiz Avrupa'yı yakacak!

Dünya Kupası’nın dışında kalmak elbette bizi üzdü ama hatalardan ders çıkartarak beyaz bir sayfa açtık. Milli takımda yetenekli ve sempatik bir jenerasyon yakaladık Rusya ve İsveç maçlarındaki futbol, hepimizi umutlandırdı. 25 yaş ortalamamızla, Avrupa’nın en genç ikinci takımı olarak EURO 2020’de destan yazmak için yola çıktık...

Gençlik ateşimiz Avrupa'yı yakacak!

Prim tartışmaları, kampta yaşanan olaylar, alınan başarısız sonuçlar... Ay-Yıldızlılar ve futbolseverler için son yıllar pek de iyi geçmedi. EURO 2016’da yaşadığımız hayal kırıklığı, Dünya Kupası’nın dışında kalmamızla katlandı. Türkiye Futbol Federasyonu, Mircea Lucescu yönetiminde milli takımda beyaz bir sayfa açmak için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Çılgın Türkler döndü!

Uluslar Ligi için açıklanan kadro, alışık olduğumuzdan çok farklıydı. Son yıllarda olmadığı kadar yetenekli ve sempatik bir jenerasyonla EURO 2020’de destan yazmak için yola çıktık. Rusya karşısında belki kaybettik ama ikinci yarıdaki futbolumuz umutlanmamız için yetti. İsveç önünde ise 2-0’dan müthiş bir geri dönüşle 3-2’i kazandık, ‘Çılgın Türkler’ ruhunu Avrupa’ya hatırlattık. Üstelik bunu, 25 gibi son derece düşük yaş ortalamasına sahip bir kadroyla yaptık.

Fransa’dan 1 yaş genciz

Ay-Yıldızlılar, EURO 2020’ye katılma mücadelesi veren 55 takım arasında en genç ikinci ekip konumunda. Bu rakam, son Dünya Kupası Şampiyonu Fransa’da 26, son Avrupa Şampiyonu Portekiz’de 25.8... Başarıya olan açlığımız, dinamizmimiz ve gençlik ateşimizle Avrupa’yı yakmaya hazırız.

Haberin Devamı

En büyük Serkan!

İsveç karşısında eldivenleri Sinan Bolat’a kaptıran Serkan Kırıntılı, şu an 33 yaşla A Milli takımın en yaşlısı! O’nu, 32 yaşında olan kaptan Mehmet Topal takip ediyor.

Okay’dan %90’lık performans

Lucescu, İsveç karşısında Sinan Bolat ve kaptan Mehmet Topal hariç; yaş ortalaması 24.25 olan 12 futbolcuya A Milli formayı teslim etti. Rumen hocanın orta sahadaki tercihi Okay Yokuşlu da gösterdiği iyi performasla dikkat çekti. 90 dakika içinde 124 kez topla buluşan genç futbolcu, pas isabetinde de %90’lık bir başarı yakaladı. Okay; 114 pasın 103’ünde isabet sağladı.

Aslıhan Çil

YORUM YAZ