MENÜ

Gençlerde şampiyon Cim Bom

Sapanca Gölü Kırkpınar parkurunda yapılan Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası'nda Galatarasay, şampiyon oldu..

Gençlerde şampiyon Cim Bom

Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı, 6 kategoride düzenlenen yarışlarda Galatasaray Kürek Takımı, Genç C Erkekler, Genç B Erkekler ve Genç A Erkekler kategorilerinde birincilik elde ederek şampiyonluğunu ilan etti. Genç C Bayanlar kategorisinde Fethiye Belediyesi, Genç B ve Genç A Bayanlar kategorilerinde ise Fenerbahçe yarışı en önde tamamladı. Başarılı sporculara ödüllerini Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ve protokol üyeleri verdi.

''Şu anda çok gururluyum''

Galatasaray Kürek Şubesi Başkanı Emir Turgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen seneye göre daha başarılı bir takım oluşturduklarını söyledi. Turgan, çok iyi yarış çıkardıklarını belirterek, ''Bu, bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Yarışların 3 kategorisinde de lider geldik. Bu sonuçlarla da şampiyon olmayı başardık'' dedi. Temmuz ayında Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası'nda da şampiyon olduklarını anımsatan Turgan, gençlerde elde edilen başarının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi. Turgan, genç kürekçilerinin umut vaat ettiğine işaret ederek, ''Ümit ederim ki şampiyonluklarımızı artırarak devam ettireceğiz. Şu anda çok gururluyum. Sezonu böylesine şampiyonluklarla tamamladık. Herkese çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın geçen sezonlara göre kürekte daha başarılı olduğuna dikkati çeken Turgan, şunları söyledi:
''Geçen sene Fenerbahçe şampiyon olmuştu ancak bu sene gerçekten çok iyi çalıştık. Kulüp başkanımız Ünal Aysal'ın eski bir kürekçi olması da bu başarıda çok etkili oldu. Ben de eski bir kürekçiyim. Ünal başkanımız, dünyanın en iyi teknelerini getirerek sporcularımızın hizmetine sundu. Bununla birlikte kayıkhanemizi de elden geçirdi. Yurt dışından başarılı gençleri getirerek kulübümüzün bünyesine kattık. Bu şekilde başarı beraberinde geldi.''

Haberin Devamı
YORUM YAZ