MENÜ

Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Süper Lig'de kötü bir dönem geçiren Galatasaray, 25. hafta maçında Gençlerbirliği ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Galatasaray, Avrupa kupalarına katılma hedefini sürdürmek adına Gençlerbirliği'ne karşı kritik bir sınav verecek. Peki Gençlerbirliği - Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda, ne zaman? İşte cevabı...

Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 25. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma 13 Mart Pazar günü oynanacak. Kritik müsabaka saat 16.00'da başlayacak.

Avrupa kupalarına katılma hedefindeki Sarı-Kırmızılılar, başkent temsilcisini mağlup ederek ligde dış sahada 8 mücadeledir kazanamama serisine nokta koymayı hedefliyor.

GENÇLERBİRLİĞİ GALATASARAY CANLI İZLE

Karşılaşmada Hüseyin Göçek düdük çalacak. Göçek'in yardımcılıklarını Orhun Aktaş ile Kemal Yılmaz üstlenecek. Müsabakanın 4. hakemliğini Esat Sancaktar yapacak. Mücadelede ilave yardımcılar Süleyman Abay ile Serkan Ergün olacak.

GENÇLERBİRLİĞİ GALATASARAY CANLI ANLATIM

Teknik direktör İbrahim Üzülmez komutasında yoluna doludizgin devam eden Ankara ekibi ile deneyimli hoca Mustafa Denizli'nin ayrılığı sonrası takımı geçici olarak Orhan Atik'e emanet eden Cim Bom'un mücadelesini futbolseverler Lig TV'den izleyebilecek.

ASLAN'IN DÜŞÜŞÜ DURDURULAMIYOR

Spor Toto Süper Lig’de 24. haftayı Medipol Başakehir’e karşı 3-3’lük beraberlikle tamamlayan Galatasaray’da kötü gidiş tüm hızıyla sürüyor. Üst üste alınan başarısız sonuçlarla büyük moral bozukluğu yaşayan ve teknik direktör belirsizliği devam eden sarı-kırmızılı ekibin ligdeki performansı, beklentilerin çok altında kaldı.

Geride kalan 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan, ulusal organizasyonlarda Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’nın son şampiyonu konumunda bulunan Galatasaray, beklenen çıkışını gösteremedi. Ligde oynadığı 24 maçta 38 puan toplayan sarı-kırmızılılar, 56 puanlı lider Fenerbahçe’nin 18 puan gerisinde 5. sırada yer aldı.

Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda



SON 7 MAÇTA 2 GALİBİYET

Süper Lig’e aldığı sonuçlarla adeta havlu atan sarı-kırmızılı ekip, sezonun ikinci yarısında sahaya çıktığı 7 maçından yalnızca 2’sini kazanabildi. İkinci yarıya 3-1’lik Medicana Sivasspor galibiyetiyle başlayan Galatasaray, ardından Osmanlıspor (2-3), Torku Konyaspor (0-0) ve Mersin İdman Yurdu (1-2) maçlarından 3 puan çıkaramadı.

Trabzonspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetle nefes alan sarı-kırmızılılar, sonrasında Gaziantepspor (0-2) ile Medipol Başakşehir (3-3) karşılaşmalarında yine hayal kırıklığı yarattı. Son 7 maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Galatasaray, bu müsabakalarda 13 puan yitirdi.

DIŞ SAHADA 3 PUANI UNUTTU

Bu sezon özellikle rakip sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray, son 8 deplasman maçını kazanamadı. Ligdeki son deplasman galibiyetini, 7. haftada Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, ardından Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdman Yurdu (1-2) ve Gaziantepspor’a (0-2) üstünlük sağlayamadı. Son 8 deplasman müsabakasında 5 yenilgi ve 3 beraberlik alan Galatasaray, kötü bir seriye imza attı. Sarı-kırmızılılar, ligin 25. haftasında da son haftaların çıkıştaki takımı Gençlerbirliği’ne konuk olacak.

SON 5 SEZONUN EN KÖTÜSÜ

Galatasaray’ın ligde topladığı 38 puan, 24. haftalar itibarıyla son 5 sezonun en kötüsü durumunda. Sarı-kırmızılı ekip, elde ettiği 38 puanla, 3 puanlı sistemin başlamasının ardından tarihinin en başarısız dönemini yaşadığı 2010-2011 sezonunu geçebildi.

UEFA’NIN CEZASI UYGULANACAK MI?

Sarı-kırmızılı ekibin ortaya koyduğu başarısız performans, UEFA’nın finansal fair play kuralları çerçevesinde verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının infaz edilip edilemeyeceği şüphesini de beraberinde getirdi. Cezanın infaz edilebilmesi için öncelikle Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edilmesi gerekirken bu durumun başarılamaması durumunda Galatasaray’ın cezası 2017-2018 sezonuna uzayacak.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışının dışında kalan sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanabilmesi için ligi ilk 4 içinde tamamlamak ya da Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak zorunda. Ziraat Türkiye Kupası’nı ligin ilk 4 sırasındaki ekiplerden birinin kazanması halinde ise Süper Lig’de beşinci olan takım Avrupa hakkı elde edecek.

İlk 4’te ligi tamamlama yolunda en önemli rakipleri olan Torku Konyaspor ile Medipol Başakşehir’e puan kaptırıp, sıralamada 5. duruma gerileyen Galatasaray, bu kulvarda ciddi bir riskle karşı karşıya. Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen sarı-kırmızılı ekip, bu alanda iddiasını sürdürmesine karşın, son dönemdeki performansıyla da sürpriz sonuçlara açık durumda görülüyor.

ÜZÜLMEZ'İN GALATASARAY HESABI

Gençlerbirliği’nde göreve başladıktan sonra Spor Toto Süper Lig’deki 7 karşılaşmanın 6’sından galibiyetle ayrılan teknik direktör İbrahim Üzülmez, Galatasaray maçını da kazanmanın hesaplarını yapıyor.

Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda



İbrahim Üzülmez, yaptığı açıklamada sıkıntılı bir dönem geçiren Galatasaray ile önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, "Rakibimiz her ne kadar istenilen durumda değilse de çok kaliteli ve önemli oyunculara sahip. Bunu bilerek hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi. Sarı-kırmızılı takımın Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin, Umut Bulut gibi skoru değiştirebilecek futbolcuları kadrosunda bulundurduğuna dikkati çeken Üzülmez, "Galatasaray’ın 3. bölgesinden uzak oynarsanız sıkıntı yaşarsınız" şeklinde görüş belirtti. Galatasaray karşısında da ligin 2. devresinde oynadıkları maçlar gibi mücadeleci bir oyun sergilemeleri gerektiğini vurgulayan Üzülmez, "Galatasaray maçı zor. Her ne kadar Galatasaray istenilen durumda değilse de bireysel olarak çok kaliteli, yetenekli oyuncuları var. Bu oyunculara imkan verip sahada rahat bırakırsak sıkıntı yaşarız. Yapmamız gereken şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek en az o kadar çalışmak. Her maç bizim için önemli. Bundan önce nasıl sahada mücadele ettiysek, Galatasaray karşısında da öyle olacak" diye konuştu.

'TAKIMIMA GÜVENİYORUM'

Üzülmez, Galatasaray’ın sezonun ikinci yarısında sergilediği performans sebebiyle Gençlerbirliği’ni ciddiye alacağını söyledi. Sarı-kırmızılı takımın, sıkıntılı süreçten çıkmak ve olumsuz tabloyu değiştirmek isteyeceğini belirten Üzülmez, "Oyuncularıma, takımıma güveniyorum. Onların istekli, arzulu görüntüleri beni umutlandırıyor. Önceki maçlardaki düşünceyle sahada mücadele edip, istediğimiz sonuçla sahadan ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Galatasaray’ın etkili futbolcuları için özel önlem almayacaklarını dile getiren Üzülmez, şöyle devam etti: "Yapmamız gereken birinci bölgemizde Galatasaray takımına daha yakın oynamak. Bireysel olarak önlem almak değil ama savunmamız rakip hücumculara tehlikeli bölgede yakın oynamalı. Rakibimizin, boş alan buldukları zaman şut atabilecek, dripling yapabilecek, skoru lehine çevirebilecek oyuncuları var."

'KULÜPLER İYİ YÖNETİLMİYOR'

İbrahim Üzülmez, Galatasaray’ın aldığı Avrupa kupalarından men cezasına ilişkin, "Takımların, kulüplerin iyi yönetilmesi gerekiyor. Herkes bir göreve gelirken camiaya en iyi şekilde nasıl destek olabilirim düşüncesiyle gelmeli" yorumunu yaptı. Sadece transfer yaparak, büyük paralar vererek önemli işler başarılamayacağını dile getiren Üzülmez, "Geçmişte bu hataları yaşayan bir Galatasaray var. Umarım bundan sonraki süreçte daha doğru düzgün kararlar alırlar" diye konuştu.

'REHAVETE KAPILMAMALIYIZ'

Üzülmez, Gençlerbirliği’nin iyi bir çıkış yakaladığını ve 7 maçın 6’sını kazandığını hatırlatarak, "Önemli işler yaptık ama rehavete kapılmamalıyız. Şu anda başardığımız bir şey yok" dedi. Bireysel olarak futbolcularının gelişim gösterdiğini ve takım olgusunun da oturmaya başladığını ifade eden Üzülmez, "Buralara gelmek kolay değil. Bunları başarmak kolay değil. Öncelikle oyuncularımızı başarabileceklerine inandırdık. Mesafe katettik ama daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

'TRİBÜNLERİMİZ BOŞ'

Beşiktaş formasıyla Gençlerbirliği’ne karşı mücadele ederken tribünlerin bu kadar boş olmadığına işaret eden Üzülmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maalesef tribünlerimiz boş, bu sıkıntıyı dile getiriyoruz. Artık bu kadar iyi giden bir takıma daha fazla sahip çıkılmalı. Taraftarımızın, oyuncularımızın yanında daha fazla olması, desteklemesi ve motive etmesi gerekiyor. Gençlerbirliği’ne karşı oynadığım dönemlerde tribünleri bu kadar boş görmemiştim. Şu anda 2 bin, 2 bin 500 civarında seyircimiz oluyor. Bu bize yakışmıyor, artık camianın, taraftarın takımına sahip çıkması, gelip bizi desteklemesi gerekiyor. 7 maçın 6’sını kazanmış, 7 maçın 6’sında bir karakter göstermiş, onuruyla mücadele etmiş bir takım... Aslanlar gibi mücadele eden oyuncu topluluğuna destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Umarım Galatasaray maçıyla birlikte daha çok yanımızda olacaklardır."

MUHTEMEL 11'LER

GENÇLERBiRLiĞi: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık, Kulusic, Uğur, Skulason, Hleb, Campos, Selçuk, Aydın, Stancu

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Denayer, Hakan, Olcan, Selçuk, Donk, Podolski, Sneijder, Yasin, Umut

Haberin Devamı
YORUM YAZ