MENÜ

Gençler zor da olsa: 2-1

Gençlerbirliği hızlı başladı, 38. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Yücel İldiz'in öğrencileri ise ikinci 45'te sahneye çıktı. Ancak Kırmızı-Mavililer buldukları pozisyonlardan yalnızca birinde gol sevinci yaşadı.

Gençler zor da olsa: 2-1

Geçen haftaki Samsunspor yenilgisi nedeniyle eleştirilen Gençlerbirliği, parlak bir futbol oynamasa da ilk yarıda Karabükspor’un anlaşılmaz derecede isteksizliğinden yararlanıp iki gol buldu. 19’da Karabük defansı göbekten delindi. Ermin Zec, kendisini takip eden iki savunmacıya rağmen topu Yasin’e aktardı. Yasin, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda, güzel bir plase ile takımını öne geçirdi: 1-0. 24’te Oktay’ın ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı sert vuruş direğe çarparak auta çıktı. 38’de Oktay’ın sol çizgiden iki kişiyi geçerek getirip ceza alanına ortaladığı topu, Karabükspor defansı ters bir vuruşla penaltı noktası yakınındaki Hurşud’un önüne bırakınca, bu oyuncu topu 90’na gönderdi: 2-0. Hafta arasında hayatının anlatıldığı “Büyük Başkan” filmini gururla izleyen İlhan Cavcav, devre arasına mutlu gitti.

Haberin Devamı

Ancak ikinci yarı başladığında Cavcav’ın yüzündeki mutluluk kayboldu. Çünkü Karabük bu yarıya baskılı başlamış, erken de bir gol bulmuştu. 48’de İlhan vurdu, top üst direkten oyun alanına döndü. Devamında Gençlerbirliği oyuncuları tehlikeyi korner ile uzaklaştırdı. Cernat sağdan ortaladı. Arka direk dibinde Shelton, kalecinin ilkini ancak çelebildiği topu ikinci vuruşu ile filelere gönderdi: 2-1. Karabükspor son 10 dakikada gol bulabilmek için stoper çıkartıp, yerine hücuma dönük orta saha oyuncusu olan Bilal’i aldı. Gençlerbirliği ise bu hamleye santrforu Zec’in yerine solbek Mehmet Sedef’i alarak defansif hamle ile cevap verdi. Kalan dakikalar gol getirmeyince Gençlerbirliği sezonun ilk 3 puanı ile tanıştı.

Haberin Devamı

Besim Güçtenkorkmaz

YORUM YAZ