MENÜ

Gencer: 10 yılın takımını kuruyoruz

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, "Biz bu yılı değil, önümüzdeki 10 yılın Antalyaspor'unu oluşturmak istiyoruz" dedi.

Gencer: 10 yılın takımını kuruyoruz

Gencer, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1,5 aydır görevde olduğunu, sıkıntılı bir dönemde takımın başına geldiğini söyledi. Takımın teknik direktör sıkıntısını Samet Aybaba gibi tecrübeli bir hocayla çözdüklerini anlatan Gencer, çok isabetli bir karar verdiklerini, geleceğe umutla baktıklarını belirtti.

Göreve geldiklerinde define aldıkları yönünde açıklamalar yaptığını ancak bunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Gencer, "Define aldık derken, bunu dalga geçmek için veya kulübün kasası para dolu diye demedik. 5 yıldır Antalyaspor’un Süper Lig’de yer alması ve ligi geçen yıl 7’nci sırada bitirmesi, sözleşmeleri devam eden iyi oyuncu kadrosunun olmasını kastettik" diye konuştu.
Göreve geldikleri günden bu yana 6 milyon lira borç ödediklerini, kulübün kasasında da 3 milyon lira bulunduğunu bildiren Gencer, sezon başlamadan önce oyuncuların garanti paraları, geçmiş alacakları ile vergi taksitleri olarak 12-13 milyon lira borç ödeyeceklerini ifade etti.

"Biz bu yılı değil, önümüzdeki 10 yılın Antalyaspor’unu oluşturmak istiyoruz" diyen Gencer, şöyle devam etti:

"Milan Baros transferini yaptık. Bu transfer Türkiye ve Avrupa basınının gündemine geldi. Bize çok oyuncu öneriliyor ama bu futbolcuların bütçesinin altından kalkacak durumda değiliz. Bunun için açılacak 33 bin stadımızı doldurmanın hesaplarını yapıyor olmamız lazım. Kombine bilet satışlarında geçen yıla göre artış var. 4 bin 357 kombine bilet satılmış. Bu güzel bir rakam. Göreve gelir gelmez kendi imzamla tüm sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarına kombine bilet almaları için mail, faks ve mektup gönderdik. Henüz geri dönüş olmadı." Şova kaçmadan transfer yapmak istediklerini vurgulayan Gencer, yönetim olarak kararlaştırdıkları isimler için Samet Aybaba’dan yalnızca teyit aldıklarını söyledi.

"Beşiktaş ile dostluğumuz bozulmaz"

Transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gencer, şöyle konuştu:

"Hocanın ’şu oyuncuyu alalım’ dediği hiçbir futbolcu olmadı. Atiba, hocanın da istediği bir oyuncuydu ancak bazı olaylardan dolayı gerçekleşmedi. Bir orta saha bir de stoper transfer etmek istedik. Mersin İdmanyurdu’ndan stoper Joseph Hum gündemize gelmişti. Geçen yıl Mersin’den aldığı paradan daha fazla para teklif ettik ama ilk önce bizden çok anormal para istediler. Dün itibarıyla Hum, yaptığımız teklifi kabul ettiğini, Antalyaspor’a gelmek istediğini söyledi ama henüz kesinleşen bir şey yok."

Gencer, Atiba konusu gündeme geldiği zaman bu oyuncuyla ilgilenen Beşiktaş’ta asbaşkanı telefonla aradıklarını, kendisine kesinlikle böyle bir şey olmadığını söylediklerini anlatarak, "Ben de bu konuda yardım istedim. 550 bin avroya anlaşmıştık. Bize oyuncunun AZ Alkmar, Sevilla ve başka takımlarla görüştüğü söylendi. Bu takımlardan birinin Beşiktaş olduğunu öğrendik. Görüşmeler sürerken tabi fiyat yükseldi. O gece yine Beşiktaş’ı aradım ve ’Atiba ile ilginiz var mı’ diye sorduk. ’Biz Ronaldinho ile ilgileniyoruz, Atiba gündemimizde yok’ dediler. Daha sonra ’Bilic yapmış olabilir’ cevabı geldi. Bizim Beşiktaş ile dostluğumuz bu konudan dolayı bozulmaz" diye konuştu.

Stoper ve orta saha olmak üzere iki transfer daha yapacaklarına işaret eden Gencer, "Fenerbahçe’den satışa çıkacak yabancılar vardı, onlarla ilgili de görüşeceğiz. Bugün Süper Lig’de iki defa şampiyonluk yaşamış bir futbolcu Antalya’ya gelecek. Eski Fenerbahçeli futbolcu Lugano’nun oynadığı kulüpte 2,7 milyon avro garanti parası var. Paris Saint Germain, fiyatı yarı yarıya çekelim diye teklifte bulundu. Biz de karşı teklif yaptık ama olacağını sanmıyorum, olursa da ballı kaymak olur" dedi.
Fenerbahçe’nin kendilerine Holmen dışında bazı yabancı oyuncuları önerdiğini belirten Gencer, "Fenerbahçe’den oyuncu almak hem çok kolay hem çok zor. Şu anda yabancı oyuncuları fazla olduğu için alabiliriz belki ama garanti paralarından dolayı alamayız. Fenerbahçe’nin en düşük oyuncusunun garanti parası 900 bin avrodan başlıyor" diye konuştu.

Zizic ve Pedro satılacak

"Zizic ve Pedro ile yollarımızı ayırdık" diyen Gencer, bu oyuncuların 3’üncü etap kampında tekımla çalışmalara katılmayacaklarını kaydetti. Bu oyuncuları kiralık olarak veya bonservisleriyle vereceklerini ifade eden Gencer, "Çünkü Antalyaspor, tribünde oyuncu oturtacak lükste bir takım değil" dedi. Anton Ferdinand’ın eşinin doğum yapacak olması nedeniyle takıma katılamadığını anlatan Gencer, hafta sonuna kadar Antalya’da olmasını beklediklerini belirtti.

Sponsorluk için Abudabi’den bir firma ile görüşülüyor

Abudabi’den ismini açıklamak istemediği bir firma ile Ramazan Bayramı’ndan sonra sponsorluk görüşmeleri yapacaklarını dile getiren Gencer, firmanın sponsorluğa sıcak baktığını, forma, isim ve seneye bitecek yeni stadın isim sponsorluğunu almayı düşündüğünü kaydetti. Gencer, "Görüşmelerimizi bir asbaşkanımız sürdürüyor, Abudabi’ye sürekli gidip geliyor, çok ciddiye aldığımız bir görüşme yapıyoruz. Antalyaspor bu firma ile anlaştığı zaman takımın gelecek 10 yılı kurtulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığına resmi olarak yeni statla ilgili başvurumuzu yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ