MENÜ

Gemiyi kaptan kurtardı: 1-0

İngiltere Premier Ligi 27. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Chelsea, evinde ligin dişli ekiplerinden Everton'u ağırladı. Karşılaşmayı Stamford Bridge stadında izleyen İngiltere temsilcimiz Edip Adanır, maçı sizler için anlattı.

Gemiyi kaptan kurtardı: 1-0

Kaptan John Terry bugün ilk onbirde yer alırken, dünkü antremanda sakatlanan David Luiz ise kadroda yer almadı. Geçtiğimiz günlerde vefat eden, İngiltere futbolunun efsane isimlerinden Tom Finney için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Chelsea maça başladı. 4'üncü dakikada gelişen Chelsea atağında Willian'ın şutu yandan auta gitti. 12'inci dakikada ise Evertonlu Leon Osman ceza sahası dışından çok sert vurdu, Cech topu aynı güzellikte kornere çeldi. Chelsea, takım oyununu iyi oynayan rakibi karşısında son paslarda etkili olamayınca, ilk 15 dakika golsüz geçildi. 17'inci dakikada bu kez Mirallas'ın vuruşu defansa çarparak kornere gitti. Everton bu dakikaya kadar rakibinin üzerine korkmadan giden bir takım görüntüsü çizdi. Evertonlu Jagielka ve Distin şu ana dek Eto'o'yu çok iyi kontrol ettiler. Chelsea forması giyen Oscar ise, top kayıplarıyla maça damgasını vurdu. 29'uncu dakikada Hazard'ın çizgiden ortasını Jagielka akrobatik bir topuk hareketiyle önledi. 33'üncü dakikada kazanılan Everton kornerinde Baines'in ortasına kafayı Jagielka vurdu ancak netice çıkmadı. 37'inci dakikada Chelsea ilk yarıdaki en önemli gol pozisyonuna girdi ancak Eto'o'nun vuruşunda Howard başarılıydı. 40'ıncı dakika Chelsea korneri Willian ile kullandı, John Terry kafayı vurdu top yandan dışarı çıktı. Ve ilk yarı 0-0 eşitlik ile sonuçlandı. İkinci yarıda Chelsea'de Oscar'ın yerine Ramires oyunda.

50'inci dakikada Hazard'ın pasında Lampard'ın vuruşu Howard'tan döndü. İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Chelsea oldu. 58'inci dakikada Osman'ın şutunu Cech zorlukla kornere çeldi. Everton bu dakikalarda resmen Chelsea'ye kafa tutuyor ve kazanmaya oynuyor. Arka arkaya Chelsea'nin üç şutunda Howard başarılıydı. 62'inci dakika İvanoviç'in sert ortasına Eto'o kafayı vuramadı. Bu arada Willian'ın yerine Torres oyuna girdi. Orta sahada Everton devamlı basarak oynadı ve Chelsea'ye rahat top yapma şansı vermedi. Everton komple bir takım görüntüsündeydi. Mourinho son kozunu Schurrle ile kullandı. 70'inci dakikada çıkan oyuncu Eto'o oldu.

Schurrle sola, Hazard sağa, Torres ortaya geçti. Mourinho bu dakikalarda devamlı oyuncularını uyardı. Hazard'ın atağında Torres vurdu ve dışarı çıktı. İkinci yarıda Hazard pek etkili olamadı. Chelsea oyuna pasla çıkamadığı gibi devamlı baskı altında Cech'e geri pas verdi.

Mourinho sahaya girdi

Portekizli teknik adam Cahill'e yapılan faülde devam diyen hakem Lee Probert'i protesto ederken sahanın içine girdiğinin farkında bile olmadı. Son beş dakikada sahada kıran kırana bir mücadelede vardı. Chelsea'nin aradığı gol ise uzatmalarda geldi. Sol taraftan Lampard serbest vuruşu kullandı, topu iyi takip eden kaptan John Terry 92'inci dakikada attığı gol ile takımına şampiyonluk yolunda kritik bir 3 puan kazandırdı.

Mini yorum:

Kötü bir Chelsea, durgun bir Hazard vardı sahada bugün. Everton'un hakkını yememek lazım. Arsenal'e karşı da çok iyi oynayıp son dakika golüyle 1-1 berabere kalmışlardı.

Edip Adanır / İngiltere

Haberin Devamı
YORUM YAZ