MENÜ

Gel bakalım Arsenal

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolundaki son rakibi İngiliz ekibi Arsenal oldu. Kara Kartal; Mesut Özil ve Alexis Sanchez gibi yıldız isimleri bulunan Ada ekibiyle, ilk maçına 19 Ağustos'taİstanbul'da, rövanşa ise 27 Ağustos'ta Londra'da çıkacak.

Gel bakalım Arsenal

Gelecek sezon öncesinde bütün planlarını Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için yapan Beşiktaş'ın, bu yoldaki son engeli, dün İsviçre'nin Nyon Kenti'ndeki UEFA Genel Merkezi'nde yapılan kura töreniyle belli oldu. Kupa 1'de 3. turda 2-1'lik ilk maçın rövanşında Feyenoord'u Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-1'lik skorla geçen Siyah-Beyazlılar'ın, Play-Off Turu'ndaki rakibi, İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal olarak belirlendi. Temsilcimizin Ada takımıyla oynayacağı ilk mücadele, 19 Ağustos’ta İstanbul’da, rövanş karşılaşması ise 27 Ağustos’ta Londra’da yapılacak. Arsenal, kadrosunda barındırdığı futbolcularla yıldızlar topluluğu olarak tanınıyor. Geçen sezon Premier Lig'i; Manchester City, Liverpool ve Chelsea'nin ardından dördüncü sırada kapatarak Devler Ligi'ne Play-Off aşamasından katılmaya hak kazanan Fransız menacer Arsene Wenger yönetimindeki Kırmızı-Beyazlılar, yaptığı transferlerle yaza damgasını vurmuştu. Katalan devi Barcelona'dan Alexis Sanchez, Southampton'dan Calum Chambers, Newcastle United'dan Mathieu Debuchy ve Nice'ten de Ospina'yı renklerine bağlayarak gücüne güç katan Arsenal, yeni sezon öncesinde gücünü önemli derecede yükseltmişti.

Son zafer 20 yıl önce

Devler Ligi'nde çıktığı ön eleme turlarında şu ana kadar hiç elenmeyen İngiliz temsilcisi, oynadığı 12 karşılaşmanın tamamından da galibiyetle ayrılmıştı. Wenger'in öğrencileri, son olarak geçen sezon Fenerbahçe'yle Kupa 1'in Play-Off turunda eşleşmiş ve temsilcimizi 2-0 ve 3-0'lık skorların ardından turnuva dışına itmişti. Öte yandan Avrupa Arenası'ndaki son başarısı 1993-94 sezonuna dayanan Arsenal, o dönemde 'Kupa Galipleri Kupası' olarak adlandırılan şimdiki adıyla UEFA Avrupa Ligi'ni kaldırmıştı.

Takımın beyni Mesut!

Ada ekibinin Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil, takımının en önemli oyuncusu olarak ön plana çıkıyor. Geçen sezonun başında La Liga devi Real Madrid'den 50 milyon Euro bedelle Arsenal'e transfer olan başarılı futbolcu, yeni takımına katıldığı ilk dönemde ortaya koyduğu performansla büyülemişti. Sezonun ilerleyen bölümlerinde performansında yaşadığı düşüş nedeniyle eleştirilen tecrübeli orta alan, Kırmızı-Beyazlı formayla çıktığı 40 mücadelede takımına 5 gollük katkı sağlamıştı.

İdeal 11’i: Ospina, , Debuchy, Mertasacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Wilshere, Cazorla, Mesut, Sanchez, Giroud

Mini Yorumlar

Daha fazla cesaret

Beşiktaş'ın 'korkulu takım' Arsenal'i çekmiş olması taraftarlarını tedirgin etti kuşkusuz. Tedirginliğin ağırlıklı nedeni Premier Lig'in öteki liglere göre daha izlenir oluşu. Bence Beşiktaş'ın avantajı da burada yatıyor. İngiltere'de futbol daha izlenir olması açısında her zaman geniş alanda oynanır. Orada işin 'görsel yanı' sonucun çoğunlukla önündedir. Mourinho'ya da ülke futbol genetiğine olumsuz müdahalede bulunduğu gerekçesiyle bu nedenle burun kıvrılır. Evet, Wenger'in takımı bildik İngiliz futbolu oynamıyorsa da önde ve geniş alanda oynama şablonuyla sıklıkla sorun yaşar. Geçen sezon Liverpool ve City önünde yenilmekten öte 'duman olmaları' da bundandır. Beşiktaş ise son sezon takım müdafaasını çok geliştirdi. Çünkü Biliç'in ilk hedefi Aybaba takımın ilk onarılması gereken yanı müdafaayı onarmaktı görece olarak başardı da. Geçen sezon hücumdan çok, doğru oyun doğru müdafaayla sonuç aldı Beşiktaş. İki Feyenoord maçıyla da bunu kendi ölçeğinde zirveye çıkardı. Bu haliyle Beşiktaş, neredeyse takımının yarısını değiştirmek zorunda kalan Arsenal'e kuradaki diğer takımlara nazaran daha kolay sıkıntı yaratır. Alexis Sanchez gibi her sorunu kendi çözmeye kalkan bir hücumcuya nasıl çözüm üretildiğini Dünya Kupası'nda gördük. Daha uzun şeyler söylerdim ama 'yerim dar.' Futbol 'elit oyuncu'lar kadar doğru planda gerektirir. Doğru plan, yani bilgi korkunun ve 'daha iyi'nin ilacıdır. Ayrıca bu maçın Beşiktaş'a seviye atlatacak bir niteliği olduğunu da unutmayalım. Bu bile korkusuz olmak için yeterlidir..

Cem Dizdar


Kaybedecek bir şey yok

Evet... Beşiktaş, muhtemel rakipleri arasında en zoruyla eşleşti. Geçen sezon Fenerbahçe'nin, aynı aşamada iki maçı da kaybettiğini hepimiz biliyoruz. Rakibin ön elemelerde bugüne kadar elenmediğini de hatırlatmaya gerek yok. Ancak ben çok da umutsuz bakmıyorum. Turun favorisi Arsenal ama Beşiktaş'ın ilk karşılaşmayı sahasında oynayacak olması avantaj. İngilizler, Olimpiyat Stadı'nda karşılarında 80 bin taraftarı görecek. Bu Kara Kartal için büyük bir motivasyon olabilir. Çoğunluğun temsilcimize şans vermemesi de, oyuncularımızı ekstra hırslandıracaktır. Ayrıca kaybedersek dünyanın sonu değil. Elenirsek hayat devam edecek, kazanırsak olay olacak!

M. Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ