MENÜ

Gaziantep'ten Afrika atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, futbolcu yetiştirmek amacıyla 100 dönüm arazide spor kompleksi kuracağı bildirildi.

Gaziantep'ten Afrika atağı

Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirdikleri proje ve faaliyetlerle "marka şehir" olma yolunda hızla ilerleyen kentte, Türk ve dünya futboluna yeni yetenekler kazandırmak amacıyla tesis yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı


Gerçekleştirdiği Afrika gezisinde gündeme gelen ve Kamerun heyeti tarafından önerilen proje kapsamında, Çıksorut semtindeki hayvan ahırlarının yerine yapacakları "Futbol Okulu Kompleksi" ile yetenekli Afrikalı ve Türk çocukları, futbol dünyasına kazandıracaklarını vurgulayan Güzelbey, yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak olan tesisin bir yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade etti.


Güzelbey, proje fikrinin oluşumuna ilişkin şu bilgileri verdi:
"Bir Afrika gezim esnasında, Kamerun heyetinin benimle görüşmek istediği belirtildi. Görüşmede ’televizyondan sürekli Gaziantep’i takip ettiklerini ve çok iyi tanıdıklarını, Gaziantep’le temas kurarak, futbolcu yetiştirilmesi konusunda ortak proje yapmak istediklerini’ ilettiler. Gaziantep’i neden seçtiklerini sorunca, ’Daha önce Gaziantepspor’da forma giyen Galatasaraylı Dany ile Binya’dan dolayı sürekli Gaziantep’i takip ettiklerini’ söylediler.

Haberin Devamı


Afrikalı çocukların futbolcu olabilmesi için kentimizde bir spor kompleksi kurmamız önerildi. Geçtiğimiz günlerde de kentimize gelen Kamerunlu heyet, yaptıkları görüşmelerin ardından olumlu düşüncülerle ayrıldı. Bunun üzerine projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Hem Afrikalı çocuklar, hem de Gaziantepli gençler burada spor yapacaklar. Belki Türk futbolu yeni yıldızlar kazanacak. Burada yetişecek Türk ve Kamerunlu futbolcular Avrupa ülkelerine transfer olabilecekler."

AA

YORUM YAZ