MENÜ

Gazi Akınal toprağa verildi

Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Gazi Akınal bugün toprağa verildi.

Gazi Akınal toprağa verildi

1977-1979 yılları arası kulüp başkanlığı 2000-2002 yılları arasında da Divan Kurulu başkanlığı yapan merhum Gazi Akınal için önce Akaretler'deki kulüp binasında tören düzenlendi.

Törene Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Eski Başkan Serdar Bilgili, kulüp çalışanları, taraftarlar ve kongre üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ahmet Nur Çebi, Gazi Akınal'ın vefatı dolayısıyla üzüntülerini dile getirerek; "Beşiktaş çok büyük bir camia. Yaşayanlarımız ve kaybettiklerimiz hepsiyle bir bütünüz. Rahmetliye Beşiktaş'a verdiği hizmetler için minnettar olduğumuzu buradan saygıyla arz etmek istiyorum. Kendisi kulübümüze başkanlık yapmıştır. Kendisi divan başkanlığı yapmıştır. Buradaki ilk lokalimizi açan kişidir. Hizmetleri için buradan tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum ve camiama da sabırlar diliyorum. Acınızı paylaşıyorum, acımız hepimizin acısıdır. Bizi ortak değerlerde buluşturan konular ortak olabilmektir; acılara da tatlı günlere de. Bugün de böyle acı bir gün yaşıyoruz. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Gazi Akınal'ın naaşı kulüp binasındaki törenin ardından Teşvikiye Camii'nde Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığına götürüldü.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ