MENÜ

Gary Medel Türkiye'ye rekorla gelmiş!

Beşiktaş'ın sezon başında Inter'den transfer ettiği Gary Medel ile ilgili ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

Gary Medel Türkiye'ye rekorla gelmiş!


Sezon başı Beşiktaş’a gelen Medel, daha önceki kariyerinde tam 15 kez oyundan ihraç edildi. Kariyerinin tamamı Türkiye’de geçen futbolcular arasında ise rekor Emre Aşık’ta (14). Beşiktaş’ın sezon başında Inter’den transfer ettiği Gary Medel’in, Türkiye’de forma giyen futbolcular arasında en çok kırmızı kart gören isim olduğu ortaya çıktı.

Spor Arena Plus’ın nisan sayısında Adil Demirçubuk’un yaptığı araştırmaya göre, kariyerinde daha önce U.Catolica, Boca Juniors, Sevilla, Cardiff City ve Inter’de oynayan Şilili futbolcu, 15 kez oyundan ihraç edilirken, 105 sarı kart gördü. Medel, Beşiktaş’ta da 8 defa sarı kart gördü ve bu yüzden 2 kez cezalı duruma düştü. Medel, 2012-13 sezonunda Sevilla’da tam 4 kez oyundan ihraç edildi.

EMRE AŞIK 14, ALİ TURAN 12

Kariyerinin tamamı Türkiye’de geçen futbolcular arasında en çok kırmızı kart gören isim Emre Aşık (14). Üç büyüklerde forma giyen nadir isimlerden biri olan Emre, 125 defa da sarı kart gördü. Emre’yi, halen A.Konyaspor’da oynayan Ali Turan takip ediyor (12). Futbolu bırakan İbrahim Toraman, Ercan Koloğlu ve Sedat Bayrak 10’ar, Kadri Sancak ve Cenk İşler ise 9’ar kırmızı kart cezası aldı.

Oğuzhan'ın menajerinden transfer açıklaması

SARIDA HÜRRİYET!

Türkiye’nin en çok sarı kart gören futbolcusu ise, halen Eskişehirspor’da oynayan Hürriyet Gücer. 168 sarı kartı bulunan Hürriyet’i, Adana Demirsporlu Yiğit İncedemir (142) ve A.Konyasporlu Ali Turan (128) izliyor. Spor Arena Plus’ta ayrıca, “3600 kadın futbolcu bir Messi etmiyor” ve “Kırılamayan rekorlar” gibi araştırmalar da yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK KIRMIZI KART GÖREN FUTBOLCULARI

Garry Medel 15
Emre Aşık 14
Ali Turan 12
Ercan Koloğlu 10
İbrahim Toraman 10
Sedat Bayrak 10
Kadri Sancak 9
Cenk İşler 9

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SARI KART GÖREN FUTBOLCULARI

Hürriyet Gücer 168
Yiğit İncedemir 142
Ali Turan 128
Emre Aşık 125
Gary Medel 113

Gary Medel korkuttu

Haberin Devamı
YORUM YAZ