MENÜ

Gana'nın kalesi Faruk'a emanet!

Galatasaray'ın altyapısında yetişen, Anadolu'nun değişik kulüplerinde de forma giyen Türk vatandaşı Faruk Gürsoy, yarın Afrika Uluslar Kupası finalinde Mısır ile karşılaşacak Gana Milli Takımı'nın kalesini koruyacak.

Gana'nın kalesi Faruk'a emanet!

Yıldız adayı olarak, aralarında Stephan Appiah’ın da bulunduğu 7 arkadaşıyla birlikte çocuk yaşta Galatasaray’ın altyapısına gelen, futbolseverlerin bildiği ismiyle Richard Kingston, sarı-kırmızılılarda (A) takıma kadar yükseldi. Kingston, adını dönemin kulüp başkanı Faruk Süren’den, soyadını da yönetici Ergun Gürsoy’dan alarak "Faruk Gürsoy" ismiyle Türk vatandaşlığına geçti.

OĞLUNUN ADI HAKAN ŞÜKÜR
Takım arkadaşına hayranlığından dolayı oğluna "Hakan Şükür" ismini koyan Kingston, Türkiye’de bulunduğu süre içinde Galatasaray’ın yanı sıra Ankaraspor, Sakaryaspor, Göztepe, Antalyaspor ve Elazığspor’da forma giydi. Ankaraspor’daki 2. döneminde yoklamasını yaptırmadığı için "asker kaçağı" durumuna düşen Kingston, İsveç’in Hammarby takımına kiralandı.

Daha sonra İngiltere’nin yolunu tutan Kingston, 2008’de Championship takımlarından Birmingham City ile anlaştı. Sezon sonunda halen kadrosunda yer aldığı Premier Lig ekiplerinden Wigan Athletic’e transfer olan Gana asıllı Türk vatandaşı futbolcu, 2006 yılından bu yana da Gana Milli Takımı’nda as kaleci olarak forma giyiyor.

RAKİPTE DE TANIDIK İSİMLER
Kingston’un kalesini koruyacağı Gana’nın yarın finalde karşılaşacağı Mısır’da da tanıdık isimler yer alıyor. Süper Lig’in emektar futbolcularından Eskişehirsporlu El Saka ile Gençlerbirliği ve Beşiktaş’ın eski oyuncusu Ahmed Hassan da Mısır Milli Takımı’nın kupayı kazanması için ter dökecekler.

ANGOLA 2010’DA 7 SÜPER LİG OYUNCUSU
Togo Milli Takımı’na yönelik silahlı saldırıyla olaylı bir şekilde başlayan Angola 2010 Afrika Uluslar Kupası Finallerinde, El Saka’nın dışında Türkcell Süper Lig takımlarında oynayan 6 futbolcu daha forma giydi.
Galatasaraylı Abdul Kader Keita Fildişi Sahilleri’nin, Trabzonsporlu Rigobert Song ve Kayserisporlu Hamidou Souleymanou Kamerun’un, Ankaragücülü Roguy Meye ve Sivassporlu Bruno Zita Gabon’un, Denizlisporlu Koffi Anderson da Benin’in başarısı için mücadele etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ