MENÜ

Galatasaylılar idmanlarda yan gelip yatmışlar!

Geçen sezonki idmanlarda ortalama 7 kilometre koşan Galatasaraylı futbolcular, bu yıl ancak 4 kilometreye ulaştı.

Galatasaylılar idmanlarda yan gelip yatmışlar!

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Fenerbahçe karşısında 60. dakikada oyundan düşen Cim-Bom’da çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların, geçen sezon, Tudor dönemindeki idmanlarda 7 kilometre koştukları, bu sezon ise ortalamanın 4 kilometreye kadar düştüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Cim-Bom’un Fenerbahçe karşısındaki fiziksel yetersizliği tartışma konusu olurken, ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi’nin en az koşan takımı olarak yetersiz kaldığı ortaya çıkan sarı-kırmızılılarda, üst üste yaşanan sakatlıklar, antrenman metodlarını ve de özellikle A Takım Atletik Performans Uzmanı Yasin Küçük’ü tartışılır hale getirmişti.

Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlar öncesinde, antrenmanlarını 15 dakikalığına açan, bunun dışında kapılarını dış dünyaya kapatan Cim-Bom’da Igor Tudor döneminde futbolcuların bir antrenmanda ortalama 7 kilometre koştuğu, bu sezon ise ortalamanın 4 kilometreye kadar düştüğü öğrenildi.

Futbolcuların sahada fiziksel olarak kötü durumda olmasının ana sebeplerinden birinin bu olduğu iddia edildi. Bu durumda da eleştiri okları yine kondisyoner Yasin Küçük’e çevrildi.

Haberin Devamı

Tudor döneminde antrenman süreleri yaklaşık 1.3 saat sürerken, Hırvat teknik adamın idman temposu futbolcuları rahatsız ediyordu. Ancak Terim’in idmanları ortalama 50 dakika ile 1 saat arasında gerçekleşiyor.

Yaşanan sakatlıklar ve maçlardaki fiziksel düşüşler, Galatasaray’ın bu sezonki antrenmanlarını tartışmalı hale getirdi.

YORUM YAZ