MENÜ

"Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda en büyük avantajı..."

Süper Lig'de ligin bitimine 5 hafta kaldı. Haftalardır lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdüren Galatasaray, puan farkını 3'e indirdi. Tivibu Spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında spor gündemini değerlendiren yazarımız Ali Ece, "5'te 5 yaparsa şampiyonluğa ulaşacak olan Galatasaray, tecrübesiyle avantajlı olan taraf mı?" sorusunu yanıtladı.

Süper Lig'de bitime 5 hafta kala şampiyonluk yarışı kızıştı. Haftalardır lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdüren Galatasaray, puan farkını 3'e indirdi.

Haberin Devamı

Tivibu Spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında spor gündemini değerlendiren yazarımız Ali Ece, "5'te 5 yaparsa şampiyonluğa ulaşacak olan Galatasaray, tecrübesiyle avantajlı olan taraf mı?" sorusunu yanıtladı.

"NDIAYE'DEN ÇOK DAHA FAZLASI BEKLENİYOR"

Galatasaray'ın sadece tecrübe değil, asıl avantajının fikstürü olduğunu ifade eden Ali Ece, "Galatasaray, birinci ve üçüncü ile kendi sahasında oynayacak. Bu en önemli avantaj. Bunun dışında ikincisi, bir kere şunu söylemek lazım fikstür ve tecrübe arasında bir böyle dezavantajlar var o da bazı oyuncuların istikrarsızlığı. Hem maç içinde hem de sezon içinde. Başta Ndiaye olmak üzere. Ndiaye iyi bir oyuncu ama çok daha fazlasını yapması beklenen bir oyuncu." dedi.

Haberin Devamı

"MUSLERA OLAĞANÜSTÜ BİR PERFORMANS"

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera'nın çok büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Ali Ece, "Yani şöyle, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yaşanan şampiyonlukta son sekiz maçta bir Muslera, bir buçuk ya da iki sayarsak Sneijder. Muslera olağanüstü bir performans. Bakalım son haftalarda bu kadar iş düşecek mi? Son maça bakarsak bir sahne var Muslera bayağı takım arkadaşlarına kızıyor. Rakip on kişi iki farkla önde Galatasaray ama hala kontrataktan basit pozisyonlar veriyor ve tehlikeli pozisyonlar. Orada Muslera resmen biz mahalle maçında "Allah'ını seven savunmaya gelsin artık" deriz ya patlarız öyle patlıyor Muslera. Belli ki takım savunmasında arkadaşlarını yeteri kadar konsantre bulmuyor. Galatasaray'ın bu sorunu çözmesi gerekiyor." dedi.

"GALATASARAY'IN EN BÜYÜK AVANTAJI BEKLERİ"

Fatih Terim'in "Puan farkı sekiz değil on sekiz olsa da kapanır" sözünü hatırlatan Ali Ece, "Ben zaten bu kadar yüksek maaşlar alan oyuncuların konsantre olamamasını hiçbir zaman anlayamadım anlayamayacağım da. Oyuncu kadrosu yeteri kadar derinse kalite olarak daha az sorun yaşanır. Galatasaray'da bir kere kadro geniş. Yani Galatasaray'ın en büyük avantajlarından bir tanesi iki rakibine göre beklerdeki kaliteler. Türkiye'de beklerin ofansif katkısı şampiyonluklarda belirleyici oluyor. Beşiktaş'ta kaç haftadır sol bek sorunu var, Medel, Necip oynuyor sol bekte. Bunlara maç maç bakanlar her zaman daha iyi sonuç alıyor. Tabi herkes böyle bakmak zorunda öbür türlü şampiyon olma şansın kalmaz." dedi.

YORUM YAZ