MENÜ

Galatasaray'ın geliri azaldı

Galatasaray geçen sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaptırınca bu sezon için hem camia hem de taraftarda önemli transfer beklentisi oluştu. Ancak geçen sezonun devre arasında 10 futbolcu birden transfer eden Sarı-kırmızılı kulüp, bu transfer döneminde takıma direk girebilecek Olcan Adın'dan başka transfer yapamadı.

Galatasaray'ın geliri azaldı

Galatasaray'ın transferdeki suskunluğu yabancı kontenjanındaki tıkanıklığın yanı sıra, asıl neden ise sıcak para. Geçen sezon UEFA'dan uyarı cezası alan sarı kırmızılı kulübün Sportif A.Ş'si bu sezon 30 milyon Euro'dan fazla zarar etmemek zorunda.

Bir diğer sıkıntı ise 60 milyon TL'nin üzerindeki vergi borcu. Ayrıca sarı kırmızılı kulüp devletten beklenen vergi affını sağlayamayınca bütçesinde önemli bir kara delik daha oluştu.
Galatasaray geçen yıl 45 binden fazla kombine satmış ve kombine gelirinde rekor kırmıştı. Bu sezon ise kombine satışı 26 binde kaldı ve çoğunluğu kale arkası tribünleri olduğu için, kombine geliri geçen yılın çok çok altında kaldı.

Ünal Aysal ve ekibi göreve geldikten bu yana yaptıkları başarılı sponsorluk anlaşmaları ile geliri artırmıştı. Ancak sponsorluk gelirlerinde bir numara olan forma reklamında büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Forma reklamı için Türk Telekom ile 5 yıldır yapılan anlaşma bu yıl sona erdi ve Türk Telekom anlaşmanın son anına kadar vazgeçtiğini sarı kırmızılı kulübe bildirmedi. Bu yüzden Ünal Aysal ve ekibi büyük sıkıntı içine düştü ve sponsorluk için görüştüğü diğer firmalar ile pazarlık şansı azaldı. Ayrıca söylentilere göre sarı kırmızılı kulübün Devlet ile olan ilişkilerinin iyi olmaması, stadın işletme hakkı ve çatısı yüzünden davalık olmaları Türk Telekom'un anlaşmayı uzatmamasına neden olarak ileri sürülüyor.

Galatasaray'ın sponsor sıkıntısı sadece forma reklamı ile kalmadı. Erkek basketbol takımının ana sponsoru firma da sponsorluktan çekildi ve basketbol şubesi de bu sıkıntının içine düştü.
Galatasaray işte bu üst üste gelen sıkıntıları yaşarken futbol takımına beklenen transferleri yapamadı. Ayrıca geçen sezon devre arası transferlerinden olan Hajrovic'den edilen zarar da bu sezonun gider bütçesini zorlamış durumda. Bu yüzden Galatasaray'in çilek transferi başka bahara kaldı. Transferi düşünülen oyuncularda ise öncelikle kiralama yoluna gidilerek, bütçedeki açığı kabartmak istenmiyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ