MENÜ

Galatasaray'ı son dakikalar yaktı

Spor Toto Süper Lig'in son 5 haftasında aldığı istikrarsız sonuçlarla dikkati çeken Galatasaray'a özellikle son 10 dakikalar içinde yediği gollerin faturası ağır oldu.

Galatasaray'ı son dakikalar yaktı

Spor Toto Süper Lig’in son 5 haftasında aldığı istikrarsız sonuçlarla dikkati çeken Galatasaray’a özellikle son 10 dakikalar içinde yediği gollerin faturası ağır oldu.

Ligin 22. haftasını en yakın rakiplerinden Beşiktaş’ın 3, Fenerbahçe’nin ise 4 puan önünde 51 puanla lider durumda geçen Galatasaray, ardından oynadığı 5 müsabakada kritik puanlar yitirdi. Sarı-kırmızılılar, son dakikalarda yenilen gollerin ön plana çıktığı son 5 haftadaki puan kayıplarının ardından 27. haftada 58 puanla 3. sıraya geriledi.

Sarı-kırmızılılar, ligdeki son 5 müsabakasında Fenerbahçe (0-1), İstanbul Başakşehir (2-2), Kasımpaşa (3-2), Kardemir Karabükspor (4-2) ve Trabzonspor (1-2) ile karşı karşıya gelirken, puan kayıpları yaşadığı maçların son 10 dakikalarında kalesini koruyamadı.

Son bölümde yenilen goller 4 puana mal oldu

Galatasaray takımı, son 5 lig maçında 2 galibiyet, 2 yenilgi ve bir beraberlik elde ederken, bu maçların son 10 dakikalarında yenilen 3 gol 4 puana mal oldu.

Ligin 23. haftasındaki Fenerbahçe derbisini 81. dakikada Dirk Kuyt’ın attığı golle 1-0 yitiren sarı-kırmızılı ekip, berabere bitirebileceği müsabakadan puansız ayrılarak olası bir puanı hanesine yazdıramadı.

Sarı-kırmızılılar, 24. haftadaki İstanbul Başakşehir maçında ise 2-0 öne geçmesine rağmen bu skoru koruyamayarak 2-2 berabere kaldı. Maçın 42. dakikasında Selçuk İnan’ın ve 49. dakikasında Umut Bulut’un golleriyle üstün duruma geçen "Cim Bom", ardından 79. dakikada Mehmet Batdal’ın ve 85. dakikada Enver Cenk Şahin’in golleri sonrası 2 puan daha kaybetmekten kurtulamadı.

Galatasaray, ligde son olarak Trabzonspor ile yapılan 27. hafta karşılaşmasında yine bir son bölüm golüne engel olamadı. Müsabakanın 20. dakikasında Özer Hurmacı’nın golüyle yenik duruma düşen "Cim Bom", 67. dakikada Emre Çolak’la eşitliği yakalasa da 84. dakikada Medjani’nin bordo-mavili ekibi 2-1 öne geçiren golüyle yine olası bir puanı kaybetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ