MENÜ

Galatasaray'ı finale Henry Onyekuru uçurdu!

Galatasaray’ı, Türkiye Kupası’nda finale uçuran isim Henry Onyekuru oldu. Süper Lig’de 12 kez ağları sarsan Nijeryalı yıldız, kupadaki ilk gollerini ve asistini Malatya karşısında yaptı. Yıldız futbolcu, 2 gol ve 1 asistle mücadeleye damgasını vurdu.

Galatasaray'ı finale Henry Onyekuru uçurdu!

Türkiye Kupası yarı finalinde 0-0’ın rövanşında Galatasaray’a final biletini kazandıran isim, Henry Onyekuru oldu. Sezon başında Everton’dan kiralanan Onyekuru, gollerine tüm hızıyla devam ediyor. Nijeryalı yıldız, 5-2 kazanılan karşılaşmaya 2 gol ve 1 asistle damgasını vurdu. Önce Sarı- Kırmızılılar’ı öne geçiren golü atan Martin Linnes’e asisti yapan Onyekuru, daha sonra skor 2-1’ken ikinci yarıda fırsatçılığını konuşturdu ve Ndiaye’nin asistinde kaleci Farnolle’u geçip, takımını rahatlatan golü filelere yolladı.

Haberin Devamı

Formu giderek yükseliyor

Yine hız kesmeyen 21 yaşındaki hücum oyuncusu, bu kez Feghouli’nin asistinde bir kez daha golünü atıp, adeta maça noktayı koydu. Ligde 12 golü ve 2 asisti olan genç yıldız, Türkiye Kupası’ndaki ilk gollerini ve asistini de Malatya karşısında yaptı. Sezonun kalan kritik haftaları öncesi Onyekuru’nun yükselen formu, hem Fatih Terim’i hem de taraftarları çok mutlu etti.

Galatasarayı finale Henry Onyekuru uçurdu

Onyekuru’nun ikinci golünde ağlara giden topu engellemek için Chebake, Mina ve Murat Akça kayarak kalenin içine girdi. Ancak 3 Malatyalı da golü önleyemedi ve kısa süreli sakatlık geçirdi.

’Konsantrasyon inanılmaz iyi’

Karşılaşmanın yıldızı olan Henry Onyekuru, “Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bugün (dün) burada böyle bir deplasmanda Malatyaspor’a karşı herkes yüzde 100’ünü verdi. Çok iyi bir oyunla finale çıktık. Takımın konsantrasyonu inanılmaz iyi. Maç maç gitmeliyiz, en önemli maçımız önümüzdeki maçımız. Bundan sonra 6 maçımız var ve elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ