MENÜ

Galatasaray'dan olaylı ayrılan Younes Belhanda, Montpellier'de!

Son dakika transfer haberi... Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılan Younes Belhanda'nın yeni takımı belli oldu. Faslı 10 numara, kariyerinin en iyi dönemini yaşadığı Ligue 1 ekibi Montpellier ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Faslı 10 numara, Montpellier'nin ilk lig şampiyonluğunu elde ettiği 2011-12 sezonunda elde edilen başarıda önemli rol oynamıştı.

Galatasaray'dan olaylı ayrılan Younes Belhanda, Montpellier'de!

Galatasaray'dan olaylı şekilde ayrılan ve sözleşmesi feshedilen Younes Belhanda, Ligue 1'e dönüyor. Faslı 10 numaranın eski takımı Montpellier ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. L’Equipe'in özel haberine göre; Nice ve Trabzonspor'un da teklif yaptığı Belhanda, altyapısından yetişip şampiyonluk yaşadığı Montpellier’yi seçti.

Haberin Devamı

31 yaşındaki orta sahanın Nice'nin daha yüksek ücret teklifine rağmen Montpellier ile anlaştığı, başkan Laurent Nicollin'e teşekkür ettiği vurgulandı.

Galatasaraydan olaylı ayrılan Younes Belhanda, Montpellierde

Faslı 10 numara, Montpellier'nin ilk lig şampiyonluğunu elde ettiği 2011-12 sezonunda elde edilen başarıda önemli rol oynamıştı. 23 yaşındaki Belhanda, Montpellier formasıyla çıktığı 127 maçta 26 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Galatasaray'dan neden ayrıldı?

Sarı kırmızılılar Temmuz 2017'de Dinamo Kiev'den 10 milyon euroluk bonservis bedeliyle gelen Faslı 10 numara, her sezon tartışma konusu olmuştu. Bazı maçlar sonrasında tartışılan Belhanda, son olarak Sivasspor'la oynanan ve 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamalarla yönetimin dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Galatasaraydan olaylı ayrılan Younes Belhanda, Montpellierde

Yönetimi kötü zemin nedeniyle eleştiren Belhanda’nın sözleşmesi 10 Mart’ta feshedilmişti.

Sarı kırmızılı yönetimi kastederek yapan ve zemini eleştiren ifadeler kullanan Belhanda'nın bileti kesildi.

Faslı futbolcu Younes Belhanda, Sarı Kırmızılılar ile 131 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 22 kez havalandırdı. Belhanda, Galatasaray ile 2 lig, 1'er de Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa sevinci yaşadı.

YORUM YAZ