MENÜ

Galatasaray'da yeni ceza sistemi

Galatasaray yönetimi, 15 sayfalık yeni bir yönetmelik hazırladı. Yeni uygulamaya göre oyuncuların alacağı ceza günlük kazançları baz alınarak hesaplanacak. Örneğin, Wesley Sneijder ile Emre Çolak aynı yaptırımla karşılaşmayacak.

Galatasaray'da yeni ceza sistemi

Maaşına göre ceza sistemi…

Çok kazanan çok, az kazanan az ödeyecek… Yeni disiplin ve ceza yönetmeliğini yürürlüğe koyan G.Saray yönetimi, uygulanacak yaptırımların adaletli olması adına bir yeniliğe imza attı. 15 sayfadan oluşan İngilizce-Türkçe olarak 2 dilde hazırlatılan yönetmelikte oyuncuların, aykırı bir davranışta para cezaları kazandıkları garanti ücretlerine göre tayin edilecek.

Örnek vermek gerekirse, Wesley Sneijder ile Emre Çolak’ın gereksiz bir sarı kart gördüklerinde ödeyeceği para cezası aynı olmayacak...

HER YERDEN SIKI TAKİP...

Galatasaray'da disiplin yönetmeliğine göre artık ceza miktarları futbolcuların (1 yıl 10 ay üzerinden değerlendiriliyor) günlük kazançları baz alınarak hesaplanacak. Hakeme itirazdan görülen sarı kart veya maçtaki kırmızı kartın yanı sıra, futbolcuların sosyal medya hesaplarından mesajları da incelenecek.

Demeç veren, kamp tesisleri ya da idmana geç katılan, davranışları, teknik heyete karşı duruşu yanlış olan oyuncu para cezasına çarptırılacak.

GALİBİYET PRİMİ TEHLİKEYE GİRDİ


Galatasarya'da sık sık rastlanan ve sezon başından bu yana 7 kez yaşanan ‘hakeme itirazdan gereksiz sarı kart’ görmenin bedelini futbolcular 1 günlük geliriyle ödeyecek. Örneğin Sneijder, gereksiz bir sarı kart alması hâlinde 1 günlük gelirine karşılık 10 bin 666 Euro para cezası alacak. Emre Çolak ise aynı durumda 5 bin TL, yani bin 511 Euro ceza alacak.

5 GÜNLÜK CEZA...


Pozisyon dışı, yani gereksiz kırmızı kart (küfür, yumruk, tartışma, hakem itirazı gibi) gören bir oyuncuya, bu hareketin bedeli daha da ağır olacak. 5 günlük gelirinin yanı sıra ayrıca Galatasaray’ın kazanması hâlinde bu oyuncuya galibiyet primi de ödenmeyecek.

Teknik direktörü hedef alan bir tavır, kulüp imajını sarsacak davranışta bulunan isim ise maç başı primini de, galibiyet primini de alamayacak.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ