MENÜ

Galatasaray'da Terim kararını verdi: Eldeki kadroyla mücadeleye devam

Yönetime, sıkıntılarını net şekilde dile getiren Fatih Terim, “Elimizdeki kadroyla çalışmaya devam edeceğiz. Ben de, sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim” dedi. Terim, takımını hasarsız şekilde şampiyonluk yarışının içerisinde tutarak, Ocak ayına götürmeyi amaçlıyor. Ancak tecrübeli hoca, kanat ve ön libero transferini de mutlaka istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, başarıya aç ve maaş bütçesi dengeli bir takım kurmayı ise çoktan kafasına koydu. Böylece hem başarı hem de kulübün geleceğinin sağlama alınması hedefleniyor

Galatasaray'da Terim kararını verdi: Eldeki kadroyla mücadeleye devam

Galatasaray’ın önce Avrupa Ligi’nde Rangers sonra da Süper Lig’de Kasımpaşa’ya mağlup olunması, camiada ortamın gerilmesine neden olmuştu. Terim, Kasımpaşa mücadelesinde sahayı maç bitmeden terk ederken, bu tepkisinin hem oyuncularına hem de transfer taleplerini yerine getiremeyen yönetime olduğu net bir şekilde anlaşılmıştı. Ancak Başkan Mustafa Cengiz ve kurmaylarının, Terim ile yaptıkları kritik toplantı sonrası kara bulutlar bir anda dağıldı, tecrübeli hoca da an itibarıyla sadece işine konsantre oldu.

Haberin Devamı

Artık Avrupa da yok

Transferin son günü öncesi, “Şu 5 Ekim bir geçsin, ne var ne yok bir bakalım” diyen deneyimli teknik adamın, yardımcılarıyla yaptığı toplantıda da “Elimizdekilerle şu an için çalışmaya devam edeceğiz. Ben de sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim” ifadelerini kullandığı bildirildi. Artık Avrupa da olmadığı için eldeki kadroyla Süper Lig’de takımı şampiyonluk mücadelesinin dışına çıkarmadan Ocak ayına yani transfer dönemine hasarsız şekilde götürmek isteyen Terim, yönetimden mutlaka ön libero ve kanat takviyesinin yapılmasını istiyor.

Kolları şimdiden sıvadılar

Yönetimin de Terim’in istekleri doğrultusunda şimdiden transferler için kolları sıvadığı konuşuluyor. Aslan’ın hocası, özellikle maaş yükü yüksek oyuncuları elde tutmak istemiyor. Hem işin ekonomik boyutu hem de takım içi dengelere önem veren Terim, kafasındaki değişim planına da böylece bir yerden başlamayı amaçlıyor. Artık başarıya aç, motivasyonu yüksek ve maaş bütçesi dengeli bir takım kurmayı düşünen deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray’ın geleceğini de bu sayede sağlama almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Gelecek Aslan’da onlara yer yok

Sarı-Kırmızılılar’da yönetim ve teknik heyetin hedefi, yaz transfer döneminde yüksek para alan oyuncuları iyi teklifler gelmesi halinde satmaktı. Ancak başta Younes Belhanda olmak üzere Sofiane Feghouli, Mbaye Diagne, Ryan Babel ve hatta Radamel Falcao’ya beklenen teklifler gelmedi. Önceki gün Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, “Gönderilmek istenen oyunculara, dünyanın hiçbir yerinden talep olmadı” dedi. Aynı gün Başkan Mustafa Cengiz, “Ben bilmiyor muyum 6 milyon yıllık ücret vermeyi. Birine (Falcao) 5 verdik pardon! Hepsi düzelecek diyeyim” yorumunu yaptı. Bu doğrultuda da Terim’in yeni Galatasaray projesinde, ya Ocak’ta ya da sezon sonunda bu saydığımız isimlerin olma olasılığı çok düşük gözüküyor.

Galatasarayda Terim kararını verdi: Eldeki kadroyla mücadeleye devam

Fanatik Özel / Çağrı Davran

YORUM YAZ