MENÜ

Galatasaray'da son dakika transfer atağı! Gs transfer haberleri 1 Ağustos Çarşamba

1 Ağustos Çarşamba son dakika Galatasaray transfer haberleri taraftarlar tarafından büyük merak konusu. Sarı-Kırmızılı takımda en sıcak transfer gelişmesi Mustafi. Galatasaray, Alman stoperi Shkodran Mustafi’yi kiralamak için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Galatasaray'da son dakika transfer atağı! Gs transfer haberleri 1 Ağustos Çarşamba

Galatasaray'da özellikle forvet ve stoper arayışları tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak sarı-kırmızılı takımda bu bölgelere yapılacak transferler için girişimlerde devam ediyor. Peki Galatasaray kimi transfer edecek? Sarı-kırmızılı takımın gündeminde kimler var. İşte 1 Ağustos Çarşamba son dakika Galatasaray transfer haberleri ve detaylar...

Haberin Devamı

STOPERE YENİ ADAY! MUSTAFI...

Galatasaray’da Mustafi bekleyişi... Sarı-Kırmızılılar’ın Arsenal’in Arnavutluk asıllı Alman stoperi Shkodran Mustafi’yi kiralamak için düğmeye bastı.

İngiliz kulübüne 26 yaşındaki savunmacı için teklif götüren Galatasaray Yönetimi, “Biz oyuncuyu satmayı düşünüyoruz. Teklifler var, bonservisi 25 milyon Euro. Görüşmeler bir süre daha devam edecek, ama anlaşma olmazsa tekrar görüşebiliriz” cevabıyla karşılaştı.

Bu gelişme üzerine Sarı-Kırmızılılar Mustafi transferi için beklemeye geçti. 9 Ağustos’ta transfer bitiyor Premier Lig’de alınan yeni karar gereği, 9 Ağustos’ta yaz transfer dönemi sona erecek. Kulüpler bu tarihten sonra satış yapabilecek ama oyuncu alamayacak. Eğer Mustafi için Arsenal’e başvuran kulüpler Premier Lig’de mücadele ediyorsa, 9 Ağustos’a kadar transferin gerçekleşmemesi halinde Galatasaray adına önemli bir fırsat doğabilir.

Haberin Devamı

Mustafi’yi özellikle Fatih hocanın çok beğendiği de gelen haberler arasında. 20 kez milli takımda oynadı Arsenal bundan 2 sene önce Mustafi’yi tam 41 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek Valencia’dan transfer etti.

1.84 boyundaki stoper, 20 kez Almanya Milli Takımı için ter döktü. Mustafi, geçen sezon 38 haftalık Premier Lig’in 30’unda kadrodaydı. Bunların 25’ine ilk 11’de başladı, 2’sinde oyuna girdi, 3 kez kenarda oturdu. Buna karşın Alman stoperin bu sezonki planlamada kadroda düşünülmediği bildirildi. Metin Karabaş

Haberin Devamı

GIGNAC İÇİN GALATASARAY DEVREYE GİRDİ!

Galatasaray’da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları devam ederken, Fransız basınından Andre Pierre Gignac iddiası geldi. Milan’ın Monaco’dan Radamel Falcao’yu transfer etmek istediği ve Fransız takımının da gündemine forvet oyuncusu Gignac’ı aldığı ancak bu transferde Türk takımlarının da devrede olduğu iddia edildi.

France Football’da yer alan habere göre; Monaco’nun Radamel Falcao’yu Milan’a satması halinde ilk hedefi Meksika Ligi’nde Tigres forması giyen Gignac olacak. Fransız golcüyle ilgilenen kulüpler arasında Beşiktaş ve Galatasaray’ın da yer aldığı ve Monaco’ya rakip olacakları belirtildi. Meksika kulüplerinden Tigres’de forma giyen Fransız golcünün, kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

İstatistikleri çok yüksek!

2007 yılında Lorient takımından Toulouse’a transfer olan 32 yaşındaki golcü futbolcu, ilk sezonunda kötü bir performans gösterdi. Fransa liginde sadece 2 ve UEFA Kupası’nda da bir golle yetindi. İlk onbirde oynaması için alınan futbolcu, genellikle yedekler arasında kaldı. Takımı ise son maçta 1. Lig’de kalmayı başardı. Yeni sezonda, yeni teknik direktörün gelmesiyle, Gignac ilk 11’de yerine bulmaya başlarken, Eylül ve Mart aylarında Fransa liginin ayın futbolcusu seçildi.

Haberin Devamı

Ligin 29. haftasında 18. golünü atarak takımının tarihine geçti ve Toulouse’un en çok gol atan forveti olmuştu. Gignac, 2008-09 sezonunda 24 golle Ligue 1 gol kralı oldu. Daha sonra Marsilya formasını giyen Gignac, 2016 yılından beri Meksika Ligi takımlarından Tigres’de oynuyor. 32 yaşındaki golcü geçtiğimiz sezon 44 maçta 20 gol ve 9 asistlik bir performans gösterdi. Gignac, Fransa Milli Takımı’nın formasını 36 kez giyerken, 7 gol kaydetmişti.

GALATASARAY'DA MAICON GİDİYOR

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Galatasaray’da üzeri çizilen ilk oyuncu olan Maicon’un piyasasının olması ve maaşanın 2.2 milyon euro gibi ödenebilir bir seviyede olması bu operasyonu daha kolay kılıyor.

Ancak sambacının üzerinin çizilmesinin tek nedeni olarak maddi noktalar değil. Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in savunmanın kendi kalesine mesafesini uzatmak istediği ve bu nedenle defansta hızlı futbolculara ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Mesafe hesabı

Göreve geldiğinde takım savunmasının kendi kalesine olan ortalama uzaklığını 32.2 metreden 33.9 metreye çıkaran Terim’in bunu daha da geliştirmek istediği bildirildi. Bu mesafenin 35 metrenin üzerine çıkacağı, bu durumda ise Maicon’un oynamasının büyük risk oluşturacağı ifade edildi.

Pasaportu avantaj

Açık alanda tecrübeli oyuncunun bu zaafiyetinin kendileri için büyük bir problem yaratabileceğini öngören teknik kadro bu nedenle savunmada hızlı isimlere ihtiyaç duyuyor. Yeni sezonda takımı rakip kaleye daha yakın oynatmak isteyen Terim’in bu tempolu futbola ayak uydurabilecek futbolcuları özellikle istediği belirtildi.

Brezilyalı futbolcu Maicon’un aynı zamanda Portekiz pasaportunun olması transferinde önünü açıyor. Uzun yıllar Porto’da oynayan oyuncunun burada piyasasının olması transfer için Galatasaray’ı da umutlandırıyor. Sporting Lizbon’un gündemine de gelen Maicon için sarı-kırmızılılar 7-8 milyon euro bonservis geliri bekliyor.

FENERBAHÇE İLE KJAER SAVAŞI

Transfer döneminin kapanmasına 1 ay gibi kısa süre kala gündem git gite ısınıyor... Galatasaray'ın uzun bir süredir gözlem altında tuttuğu Simon Kjaer, Sevilla'da gözden çıkarıldı. İspanyol kulübünün tapusuyla veya kiralık olarak gönderme kararı almasının ardından flaş gelişmeler yaşanmaya başladı.

Fener de işin içinde

Sevilla'nın aldığı sürpriz karar sonrası Fenerbahçe de bir anda işin içini girdi... Stoper arayan Sarı-Lacivertliler, eski yıldızının transferi konusunda temaslara start verdi.

Ancak ezeli rakiplerin Simon Kjaer transferinde çok ciddi bir rakibi var... İtalyan devi Milan da yıldız futbolcuya resmen talip oldu. Hatta dün Sevilla ile bir görüşme gerçekleşti.

Kiralamaya sıcak bakıyorlar

İspanyol kulübünün 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Kjaer için 8 milyon Euro bonservis ücreti belirlediği öğrenildi. Sevilla'nın kiralama tekliflerine de olumlu yaklaştığı gelen bilgiler arasında. Kaynak: Takvim

NDIAEYE'YE KİRALIK FORMÜLÜ!

Şampiyonlar Ligi için orta saha takviyesine öncelik veren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hazırlık maçlarında Donk, Selçuk, Belhanda ve Feghouli'yi merkezde denedi. Ancak istediği verimi alamadığı için Ndiaye'yi takımda görmek istediğini bir kez daha yönetime iletti. Orta sahadaki tek bankosu Fernando olan tecrübeli hoca, Senegalli yıldızın mutlaka transfer edilmesini talep etti. Ndiaye'ye 3 milyon Euro bütçe ayıran sarı-kırmızılılar Premier Lig'de transfer döneminin kapanış tarihi olan 9 Ağustos'a kadar bekleyecek. Ndiaye bu tarihe kadar Ada'dan kulüp bulamazsa Aslan, bir yıllık kiralama formülü için Stoke City ile masaya oturacak. 27 yaşındaki futbolcunun da Fatih Terim'le tekrar çalışmaya sıcak baktığı ve sarı-kırmızılı takıma dönmek istediği belirtiliyor. (Mehmet Özcan - Sabah)

ANDRE SILVA'DA SON DURUM

Andre Silva transferinde önemli gelişmeler yaşanıyor... Sarı- Kırmızılılar’ın bir süredir kiralık olarak kadrosuna katmaya çalıştığı Portekizli futbolcu için Milan’la anlaşma sağlanırken, oyuncuyla yıllık ücret pazarlığı devam ediyordu.

İtalyan kulübü şu sıralarda Juventus’tan Higuain’i transfer etmeye hazırlanıyor. Eğer bu operasyon gerçekleşirse, Andre Silva tamamen gözden çıkarılacak.

1 milyon Euro’luk fark Milan’ın 22 yaşındaki futbolcuyla görüşerek Galatasaray’ın teklifini kabul etmesi konusunda teşvikte bulunacağı öğrenildi.

Hatta Kırmızı- Siyahlılar’ın, genç yıldızın maaşının bir bölümünü karşılaması da gündemde. Galatasaray, 4 milyon Euro talep eden genç yeteneğe 3 milyon Euro önermişti.

Milan’ın aradaki farkı karşılaması halinde tarafların anlaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SABRİ NEREDE DEVAM EDECEK?

Geçen sezonun başında Galatasaray ile yollarını ayıran ve İzmir ekibi Göztepe ile bir yıllık sözleşme imzalayan deneyimli sağ bek oyuncusu Sabri Sarıoğlu'na, Katar ve Çin Ligi ekipleri yoğun ilgi gösteriyor. Göztepe ile sözleşmesi sona eren ve serbest oyuncu piyasasında yer alan Sabri Sarıoğlu, yurt dışından gelen cazip teklifleri reddederken, ailesinin isteği üzerine futbol hayatına Türkiye'de devam etmek istiyor.

34 yaşındaki futbolcuya Katar Ligi'nden bir ekip teklifte bulunurken, deneyimli oyuncuyla Çin Ligi'nde yer alan birkaç kulübün de ilgilendiği öğrenildi. Eşinin işi dolayısıyla yurt dışında oynamaya sıcak bakmayan ve futbol hayatını Türkiye'de sürdürmek isteyen Sabri Sarıoğlu, gelen teklifleri reddederek Spor Toto Süper Lig ekiplerinden teklif beklemeye başladı.

Birçok Spor Toto Süper Lig ekibinin deneyimli oyuncu ile ilgilendiği öğrenilirken, Sabri Sarıoğlu'nun kariyerine hangi takımda devam edeceği merak konusu.

YORUM YAZ