MENÜ

Galatasaray'da kongre 2021'e kaldı

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan önlemler kapsamında, geniş katılımlı toplantı yasağı 28 Şubat'a kadar uzatılıyor. Bu durumda, Galatasaray'ın 26 Aralık'ta yapılması planlanan seçimli kongresi de gerçekleşmeyecek. Seçim için yeni tarih Mayıs 2021 olacak gibi görünüyor.

Galatasaray'da kongre 2021'e kaldı

Galatasaray Kulübü, Aralık ayında yapılması için başvurduğu olağanüstü genel kurulunu gerçekleştiremeyecek. 19-26 Aralık tarihlerinde genel kurulu olağanüstü seçim için toplamak isteyen Sarı-Kırmızılılar, Kovid-19 salgını nedeniyle bunu yapamayacak gibi görünüyor. İçişleri Bakanlığı’nın bünyesinde oluşturulan Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulu, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmamasını ve ileri tarihe ertelenmesini önermişti. 1 Aralık 2020 olan bu tarihin 28 Şubat 2021’e uzatılacağı öğrenildi. Bu tarihe kadar genel kurulların toplanmasına izin verilmeyeceği, pandeminin seyrine göre bu konuda tekrar karar alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Adaylar da 'Mayıs' demişti

Valiliklerin, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bu tebligatı Galatasaray Yönetimi’ne yakın zamanda Dernekler Masası aracılığıyla göndermesi ve kulübün de bunu resmi olarak açıklaması bekleniyor. Galatasaray’da olağan kongre zamanı ise Mayıs 2021. Bu süreçte adaylığını açıklayan isimler de çoğunlukla, Aralık'taki kongrenin bir baskın seçim anlamına gelebileceğini, transfer işlerini zorlaştıracağını, bu nedenle seçimin Mayıs'ta olması gerektiğini dile getirmişti.

Serhan Türk/DHA

YORUM YAZ