MENÜ

Galatasaray'da, Fenerbahçe maçı öncesi tüm gözler Falcao'da!

Galatasaraylı taraftarların ondan çok şey beklediği 34 yaşındaki yıldız golcü Radamel Falcao’dan bu akşam için taraftarların beklentisi çok daha fazla. Sezon başında Galatasaray’a transfer olan dünya yıldızı yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü form tutamamış ve Süper Lig’te çıktığı 10 karşılaşmada sadece 5 gol atabilmişti. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’ye karşı oynanan maçta fileleri havalandıramayarak taraftarları üzen yıldız golcüden bu akşam taraftarlar mutlak gol bekliyor. Falcao’nun önceden oynadığı takımlardaki büyük maç performanslarını ise hatırlatmak istedik.

Kariyerinde toplam 477 maça çıkan Kolombiyalı yıldız golcü bu maçalrad 277 gol ve 51 asistlik muhteşem bir performansa imza atmıştır. Kariyerindeki ilk önemli derbiye River Plate formasıyla Super Clasico’da Boca Juniors’a karşı çıkan futbolcu ilk derbisinde 21 yaşındayken 1 kez gol atma başarısı göstermiştir.

Haberin Devamı

Ardından Porto formasıyla Portekiz Ligi’ni sallayan yıldız futbolcu Porto’nun en büyük rakibi Benfica karşısında çıktığı 5 maçta 3 gol atarak önemli bir istatistik yakalmıştır.

Ardından Atletico Madrid’e transfer olarak büyük sükse yapan yıldız futbolcu bu takımla beraber bir çok önemli başarı yakalamıştır. Atletico’da oynadığı dönemde Madrid derbisinin heyecanını yaşayan Falcao, 4 maçta 2 gol atmıştır. Barcelona karşısında ise 3 maçta 3 gol atan futbolcu Madrid kulübünde efsane olmuştur.

2016-2017 sezonunda Fransa Ligi’nin başarılı takımlarından Monaco’ya transfer olan El Tigre, bu takımın en önemli derbisi ve rakibi olarak kabul edilen Nice’e karşı Cote d’Azur derbisinde 6 maça çıkan Falcao, bu maçlarda 3 gol atıp 2 de sarı kart görmüştür.

Haberin Devamı

Forma giydiği her takımda derbilere damgasını vuran Falcao’dan bu maç için beklentilerin fazla olması ise normal olarak karşılanıyor. Falcao henüz Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe’ye gol atabilmiş durumda değil. Bakalım büyüyü bozabilecek isim olacak mı?

YORUM YAZ