MENÜ

Galatasaray, Turgay Demirel'i CAS'ta devirmeyi planlıyor

Galatasaray ile Türkiye Basketbol Federasyonu arasındaki gerilim zirveye tırmanırken Sarı-Kırmızılılar'dan tarihi bir hamle geliyor.

Galatasaray, Turgay Demirel'i CAS'ta devirmeyi planlıyor

Galatasaray Yönetimi’nin Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’i kendilerine karşı tavrı nedeniyle devirmeyi planladığı öğrenildi.

Galatasaray Yönetimi, FIBA Avrupa Başkanlığı’na seçilen Turgay Demirel’in hala Türkiye’deki görevini bırakmamasını CAS’a taşımaya karar verdi. Aylardır seçime gitmesi beklenen ve görevinden ayrılması gereken Demirel’i FIBA’da yer alan 9. ve 33. maddeye dayanarak harekete geçeceği öğrenildi. Turgay Demirel’in 9. madde nedeniyle yerel görevini bırakması gerekiyor.

9. Madde: Başkan, seçilmiş veya atanmış bir ulusal federasyon başkanlığı görevi üstlenemez.

33. Madde: Herhangi bir anlaşmazlıkta konu CAS, Lozan, İsviçre’de görüşülür.

basketdergisi.com

TBF'den açıklama


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray Liv Hospital Basketbol Kulübü yöneticilerinin TBF’ye düzenledikleri ziyarete ilişkin iddiaların yer aldığı haber ile ilgili bir açıklama yayınlamıştır:

“TBF Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ile TBF Genel Sekreteri Celal Arısan’ın da yer aldığı ve Galatasaray Liv Hospital Basketbol Kulübü yöneticileri ile bir araya geldiğimiz bu görüşmede söz konusu haberde yer alan ifadelere benzer şekilde hiçbir suçlama yapılmamıştır. Söz konusu toplantıda, her hafta birbirinden çekişmeli müsabakaların yaşandığı Türkiye Basketbol Ligi’nde seyircilere ilişkin istenmeyen olayların arzulanmadığı önemle vurgulanmıştır.

Kamuoyunun dikkatine sunarım.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ