MENÜ

Galatasaray-Sivasspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Hamza Hamzaoğlu, kupadaki Sivas sınavı öncesi strateji değiştirdi. Önce ligi düşünüp asları dinlendirmeyi planlayan Hamza hoca, bu kararından vazgeçti ve Melo, Selçuk, Chedjou gibi yıldızları 11'e aldı. Takımla toplantı yapan Hamzaoğlu, “Bu maçı kazanmayı, en az kupa kadar istiyorum” dedi.

Galatasaray-Sivasspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray ile Sivasspor, bugün 20.30’da Türk Telekom Arena Stadı’nda Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’nin deplasmanda Bursa’yı mağlup edip final için avantaj sağlamasıyla, gözler Aslan ile Yiğido arasındaki kapışmaya çevrildi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ilk etapta bu maça tamamen yedek kadroyla çıkmayı düşünüyordu. Ancak 45 yaşındaki teknik adam son anda strateji değişikliğine gitti ve as oyuncularla sahneye çıkma kararı verdi. Melo, Selçuk, Chedjou gibi yıldızlarını sahaya sürecek olan Hamzaoğlu, dünkü antrenmanın ardından takımıyla bir de toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, Sivasspor maçının önemini anlatan Hamzaoğlu, “Lig bizim için ne kadar önemliyse, Türkiye Kupası da o kadar önemli. Galatasaray tarihine bir kupa daha yazdırma fırsatımız var. Bunu en iyi şekilde kullanalım” diye konuştu.

Sadece Burak dinlenecek

Bu doğrultuda bir ilk 11 belirleyen Hamza hoca, Gaziantepspor karşısında sakatlığı tam olarak geçmemesine rağmen fedakârca 90 dakika mücadele eden Burak Yılmaz’ı dinlendirecek. Onun yerine Pandev’in oynaması bekleniyor. Sağ tarafta Umut Bulut, forvet arkasında Sneijder, sol tarafta da Emre Çolak’ın forma giyme ihtimali var. Orta sahanın merkezinde büyük ihtimalle Melo ile Selçuk olacak. Savunma beklerinde Sabri ile Olcan, göbekte de Semih ile Chedjou’nun oynaması bekleniyor. Kalede ise Muslera’nın yerine Sinan Bolat’ın görev yapacağı tahmin ediliyor.

Melo&Selçuk yine sahnede

Galatasaray orta sahasının beyni Melo ve Selçuk, bugünkü Sivasspor mücadelesinde sahnede olacak. Gaziantep maçında ilk 11 oynayan Brezilyalı yıldız, cezası nedeniyle Akhisar deplasmanına gidemeyecek ama Sivas’a karşı görev yapacak.

Galatasaray'da son dakika

Sarı-Kırmızılı ekip, Sivasspor maçı öncesi son antrenmanını dün akşam saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdi ve kampa girdi. Galatasaraylı futbolcular, bu son idmanda zorlu mücadelenin taktik provasını yaptı. Hamza hocanın takımını 4-2-3-1 düzeniyle sahaya süreceği öğrenildi. Cim Bom’da sakatlığı devam eden Hamit Altıntop dışında eksik bulunmuyor. Ancak sakatlığının etkilerini tam olarak üzerinden atamayan Burak Yılmaz’ın bu maçta dinlendirilmesi bekleniyor. Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, Sivasspor mücadelesinin ardından, ara vermeden ligdeki Akhisar deplasmanı hazırlıklarına başlayacak.

Muhtemel 11'ler

STAT: TT Arena
SAAT: 20.30
YAYIN: ATV
HAKEM: İlker Meral

GALATASARAY: Sinan, Sabri, Chedjou, Semih, Olcan, Emre, Melo, Selçuk, Sneijder, Umut, Pandev. - T.D.: Hamza Hamzaoğlu

SİVASSPOR: Ertuğrul, Cicinho, Da Costa, İbrahim, Ümit, Burhan, Kadir, Adem, Aatif, Utaka, Batuhan. - T.D.: Sergen Yalçın

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ