MENÜ

Galatasaray Shumpert'la: 79-72

Euroleague'de Unics Kazan'a sürpriz bir şekilde mağlup olan Galatasaray, Karşıyaka'yı devirdi, yoluna yenilgisiz devam etti. İzmir ekibine çalınan 3 teknik faul tartışma yarattı.

Galatasaray Shumpert'la: 79-72

Beko Basketbol Ligi’nde Galatasaray Medical Park, Pınar Karşıyaka’yı 79-72 yendi. Maça çok iyi başlayan Karşıyaka, ilk 10 sayısını İlkan’la bulurken, Galatasaray Songalia ile yanıt vermeye çalıştı. İyi savunma yapamayan Galatasaray karşısında kullandığı ilk 11 hücumun 10’undan basket çıkaran İzmir ekibi, 8. dakikayı 27-13 önde geçti. Ender ile sayılar bulan Cim Bom, farkı biraz kapadı ve ilk periyot 29-19 Karşıyaka’nın lehine sonuçlandı. Yakaladığı ivme ile ikinci yarıya başlayan Galatasaray Medical Parkt’ta, Ender’in yanı sıra Shumpert de devreye girince Aslan maça ortak oldu ve devreyi 44-43 galip bitirdi. İkinci yarıda daha iyi savunma yapan Sarı-Kırmızılılar, Songalia ve Shumpert’in sayılarıyla son bölüme 63-57 üstün girdi.

Haberin Devamı

Teknik fauller etki etti

Karşıyaka, dördüncü çeyrekte İkoniç ve Chatman’la sayılar üretince oyundan kopmadı ve 37. dakikaya 70-69 önde girildi. Tam bu sırada, Lucas’ın yaptığı bir faul sonrası Karşıyaka ‘bench’i ayağa kalkınca hakem teknik faul çaldı. Bu karara itiraz eden coach Hakan Demir’e de bir teknik faul çalınınca, Galatasaray bir hücumda tam
5 sayı üretip oyunu kopardı. Kalan bölümlerde Yeşil-Kırmızılılar’ın çabası sonuç getirmeyince Cim Bom maçı 79-72 kazanıp namağlup unvanını sürdürdü. Bu arada Galatasaray’ın seyircisiz oynama cezası nedeniyle maçı 14 yaşından küçük çocuklar ve kadınlar izledi.

YORUM YAZ