MENÜ

Galatasaray rotayı ona çevirdi: Abel Hernandez

İngiltere’de Hull City ile olan sözleşmesi sona eren Abel Hernandez için Galatasaray düğmeye bastı. Sarı-Kırmızılılar, Uruguaylı forvet için yıllık 2 milyon Euro’dan (10.5 milyon TL) 3 senelik kontrat önermeye hazırlanıyor.

Galatasaray rotayı ona çevirdi: Abel Hernandez

Önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurmanın planlarını yapan Galatasaray, hem kendisine maddi anlamda ekstra yük getirmeyecek hem de takıma katkı yapabilecek isimlere yöneliyor. İşte bu doğrultuda Sarı-Kırmızılılar, geçen sezon İngiltere Premier Lig’in bir altı olan Championship’te mücadele eden Hull City’den Abel Hernandez’i listesine aldı. Hull’la sezon sonunda biten sözleşmesini uzatmayan Hernandez’i kadrosuna katmak için düğmeye basan Cim Bom’un, oyuncunu menaceriyle temasa geçtiği öğrenildi. Uruguay’ın 2018 Dünya Kupası geniş kadrosuna seçilen ancak daha sonraki nihai kadronun dışında kalan 27 yaşındaki forvet, sol ayağını son derece etkili kullanabilmesinin yanında hızlı ve güçlü bir futbolcu.

Devler Ligi faktörü

2014 yılında Palermo’dan Hull City’ye transfer olan Uruguaylı santrfor geçtiğimiz sezon Hull City formasıyla ligde 10 maçta 8 gol attı, 2 asist yaptı. Galatasaray’ın, yıllık 2 milyon Euro’dan (10.5 milyon TL) 3 senelik kontrat önermeye hazırlandığı tecrübeli oyuncunun, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olmasından dolayı teklife oldukça sıcak baktığı gelen haberler arasında yer alıyor. Ayrıca vatandaşı Fernando Muslera’nın da, Hernandez’i ikna konusunda başrolü oynayacak isimler arasında olacağı bildirildi.

3 takım daha peşinde!

Abel Hernandez’le tek ilgilenen takımın Galatasaray olmadığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre Sarı- Kırmızılılar’ın yanı sıra İtalya’dan Fiorentina ve Torino, İskoçya’dan da Celtic’in, Hernandez’i transfer etmek adına girişimde bulunduğu bildirildi. Oyuncunun menacerinin ise tüm teklifleri dinlendikten sonra net bir karar vereceklerini görüştüğü kulüplere ilettiği belirtildi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ