MENÜ

Galatasaray kazanamama serisini Onyekuru ile noktaladı

Galatasaray 5 maçlık kazanamama serisine noktayı Kayseri’de koydu. Fatih Terim’in locada izlediği, 7 oyuncunun cezalar ve sakatlıklar nedeniyle oynayamadığı maçta Onyekuru Sarı-Kırmızılılar’ı ateşledi, son sözü Ömer söyledi. Cim Bom zirve yarışından kopmayacağını gösterdi.

Galatasaray kazanamama serisini Onyekuru ile noktaladı

Galatasaray için Ekim ayının sonu ile Kasım ayının başı kabus gibi geçmişti.

Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılılar milli ara dönüşü Bursa ile evinde berabere kalırken iç sahadaki 16 maçlık galibiyet serisi sona ermişti. Ardından Malatya deplasmanında gelen kötü oyun ve 2-0’lık mağlubiyetle liderliği de Başakşehir’e kaptırmıştı. Asıl darbe Fenerbahçe derbisinde geldi. 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayan Galatasaray 2 puan kaybetmekle kalmadı, maç sonunda yaşanan olaylar nedeniyle başta Fatih Terim olmak üzere antrenör Hasan Şaş, Donk, Rodrigues ve Ndiaye de ceza aldı.

Sadece ligde değil, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste oynanan Schalke maçlarında alınan 1 puan ve gruptan çıkma şansının zora girmesi Cim Bom’u Kayseri deplasmanı öncesi sıkıntıya sokan etkenlerden olmuştu.

Fark açılmadı

Haberin Devamı

Sakatlıklar ve cezalar yüzünden 7 oyuncusundan yoksun gittiği deplasmanda Galatasaray’a nefes aldıran golü 18. dakikada Onyekuru attı. 3’ü Şampiyonlar Ligi, 6’sı da ligde olmak üzere 9 maç sonra gol sevinci yaşayan Nijeryalı oyuncu 74’te farkı ikiye çıkardı, Cim Bom’a nefes aldırdı.

Tranfserin son günü Akhisar’dan gelen Ömer Bayram 88’de skoru ilan eden vuruşu yaparken 8. maçında ilk kez Sarı-Kırmızılı formayla gol buldu.

Lider Başakşehir’in kazandığı haftada hata lüksü olmayan Galatasaray galibiyet özlemine nokta koymakla kalmadı, tüm olumsuzluklara rağmen zirve yarışından kopmayacağını gösterdi.

Eren'i yakaladı

İlk kez duble yapan Onyekuru toplamda da 4 gole ulaştı, ligde Eren Derdiyok ile birlikte Galatasaray’ın en skorer isimlerinden oldu.

Ömer ilk golünü attı

Nagatomo’un yokluğunda şans bulan sol bek Ömer dün akşam 2’si isabetli 3 şut attı, 88’deki vuruşuyla Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü kaydetti.

Nefes alacaklar

Ekim ayında verilen milli aradan dönüş Galatasaray için hiç de iyi geçmemişti. Ligde 3 maçta 2 puan alabilen Sarı-Kırmızılılar, Devler Ligi’ndeki iki Schalke maçında da bir beraberlik çıkarabilmişti.

Yoğun tempodan yıpranan Galatasaray için bu kez milli ara ilaç gibi geldi. Bu süreçte Fernando, Eren ve Nagatomo’nun da iyileşip takıma dönmeleri bekleniyor.

Cezalardan dolayı kadro sıkıntısı yaşayan Cim Bom’un böylelikle alternatifleri de artmış olacak.

YORUM YAZ